”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Ensimmäisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Duke Nukem Theme

Duke Nukemin klassisen tunnusbiisin on säveltänyt yhdysvaltalainen säveltäjä Lee Jackson, joka toimi 3D Realmsin musiikki- ja ääniohjaajana vuosina 1994-2002. Duke Nukem ei ole Jacksonin ainoa merkkiteos, sillä hän on käyttänyt terävää sävellyskynäänsä mm. Stargunnerin & Shadow Warriorinkin parissa. Yhdysvaltalainen thrash-jätti Megadeth on tehnyt kyseisestä kappaleesta varsin menevän coveroinnin, jonka vuoksi useat elävätkin siinä uskossa, että kyseessä on edellä mainitun yhtyeen säveltämä tunnuskappale. Oli miten oli, menevä se ainakin on ja kieltämättä aina kun sen kuulee, tekee mieli kaivaa legendaarinen Duke Nukem 3D naftaliinista oitis!

XCOM: Terror From The Deep (GEOSCAPE)

Kun herran vuonna 1995 Leijonat voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa, allekirjoittaneen jo huomattavasti vanhemmat velipojat olivat hankkineet DOS:lle -sarjan uusimman teoksen ”Terror From The Deep”. Pienelle pojalle ei suinkaan riittänyt yöunien menettäminen pelkän pelimateriaalina näkemisestä, ei suinkaan! Monille vanhoille pelaajille lienee tuttu pelin Geoscape-teema, jossa on omalla tavalla jotain niin karmivaa, että näin vanhemmallakin iällä meinaa tulla ns. äitiä ikävä sen kuullessaan. Kappaleen takana ovat brittiläiset säveltäjät John Broomhall & Allister Brimble. Miekkosten sävelkynää on sittemmin kuultu mm. myöhemmissäkin XCOM-peleissä, mutta muina tunnettuina esimerkkeinä mainittakoon vielä monille tunnetut Driver- sekä Carmageddon-pelisarjat.

Crash Bandicoot Theme

Kivana vastapainona edelliseen, lisätään tämän viikon artikkelisarjan viimeiseksi valinnaksi hyvän mielen nostatusta Crash Bandicootin tahtiin. Kyseisen teeman on säveltänyt yhdysvaltalainen Josh Mancell, jonka sävellyskynän jälkiä on kuultu pelimaailman lisäksi myöskin television sekä elokuvamaailmankin puolella hyvinkin laajasti. Hänet on palkittu televisiotyöstään vuosina 2002-2003 Daytime Emmy-palkinnolla Clifford the Big Red Dog -sarjan musiikeista. Pelimaailmassakaan Josh ei ole jäänyt yhden hittituotteen ihmeeksi. Hänen kynänsä jälki kuuluu myös Jak and Daxter-pelisarjan soundtrackeilla.

”Soittakaa lisää pelimusiikkia!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 8 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Soittakaa lisää pelimusiikkia!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 8

Pelimusiikin ikivihreät on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Halo: Combat Evolved – Main Theme

Halo: Combat Evolved -pelin tunnusmusiikki on eeppinen ja majesteettinen sävellys, joka luo täydellisen tunnelman pelin avaruusooppera-maailmaan. Kappaleen sävelsi Martin O'Donnell, joka on työskennellyt monien muidenkin Halo-pelien musiikkien parissa. Main Theme on yksi pelimusiikkimaailman ikonillisimmista teemoista, ja se on jäänyt mieleen monille pelaajille pelin upean grafiikan ja jännittävän pelattavuuden ohella.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Hyrule Field

Vuonna 2017 ilmestyneen The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelin Hyrule Field -teema on kaunis ja tunnelmallinen kappale, joka kuvaa pelin avointa ja seikkailuntäyteistä maailmaa. Kappaleen herkät pianon sävelet ja orkesterin majesteettinen sointi herättävät tunteen vapaudesta ja seikkailusta.

Kappeleen ovat säveltäneet Manaka Kataoka, Maasa Miyoshi, Masato Ohashi & Tsukasa Usui.

Uncharted 4: A Thief's End – Main Theme

Vuonna 2016 julkaistun Uncharted 4: A Thief's End -pelin tunnuskappale on jännittävä ja vauhdikas sävellys, joka heijastaa pelin vauhdikasta toimintaa ja seikkailun tuntua. Kappaleen orkesterin ja sähköisten instrumenttien yhdistelmä luo ainutlaatuisen ja energisen tunnelman, joka pitää pelaajan otteessaan.

Kappaleen on säveltänyt elokuvasäveltäjä Henry Jackman.

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja levyraadin tällä kertaa voittaa?

Uudet prototyypit klassisista PlayStation 1 -peleistä Spyro: The Year of the Dragon ja Crash Bash paljastettu Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet prototyypit klassisista PlayStation 1 -peleistä Spyro: The Year of the Dragon ja Crash Bash paljastettu

Crash Bandicoot

Kaksi aiemmin julkaisematonta prototyyppiä klassisista 1 -peleistä, : The Year of the Dragon ja Crash Bash, on löydetty verkosta.

Nämä prototyypit, jotka löydettiin Spyro-sisällöntuottaja Hwd405:n toimesta, tarjoavat kiehtovan katsauksen näiden rakastettujen pelien kehitysprosessiin.

Erityisen mielenkiintoinen on Spyro: The Year of the Dragonin prototyyppi, joka on peräisin 4. syyskuuta 2000. Vain 10 päivää ennen lopullista versiota prototyypissä on edelleen huomattavia eroja verrattuna vähittäiskauppaversioon. Näihin eroihin kuuluvat täysin erilainen ääniraita, puuttuvat äänitehosteet, muutetut objektien sijoittelut ja muutokset välivideoihin. Prototyypissä on myös tietoja aikaisemmista versioista, mukaan lukien testitaso kenguruhahmo Sheilalle, näyttäen hänen alkuperäisen konseptitaiteensa sarvineen.

Mikäli upotus ei näy, voit tarkastaa sen täältä.