”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Lapsuuden traumaa ja iloa” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 1

on Errori.netin toinen uusi artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii joka viikko kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Ensimmäisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Duke Nukem Theme

Duke Nukemin klassisen tunnusbiisin on säveltänyt yhdysvaltalainen säveltäjä Lee Jackson, joka toimi 3D Realmsin musiikki- ja ääniohjaajana vuosina 1994-2002. Duke Nukem ei ole Jacksonin ainoa merkkiteos, sillä hän on käyttänyt terävää sävellyskynäänsä mm. Stargunnerin & Shadow Warriorinkin parissa. Yhdysvaltalainen thrash-jätti Megadeth on tehnyt kyseisestä kappaleesta varsin menevän coveroinnin, jonka vuoksi useat elävätkin siinä uskossa, että kyseessä on edellä mainitun yhtyeen säveltämä tunnuskappale. Oli miten oli, menevä se ainakin on ja kieltämättä aina kun sen kuulee, tekee mieli kaivaa legendaarinen Duke Nukem 3D naftaliinista oitis!

XCOM: Terror From The Deep (GEOSCAPE)

Kun herran vuonna 1995 Leijonat voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa, allekirjoittaneen jo huomattavasti vanhemmat velipojat olivat hankkineet DOS:lle -sarjan uusimman teoksen ”Terror From The Deep”. Pienelle pojalle ei suinkaan riittänyt yöunien menettäminen pelkän pelimateriaalina näkemisestä, ei suinkaan! Monille vanhoille pelaajille lienee tuttu pelin Geoscape-teema, jossa on omalla tavalla jotain niin karmivaa, että näin vanhemmallakin iällä meinaa tulla ns. äitiä ikävä sen kuullessaan. Kappaleen takana ovat brittiläiset säveltäjät John Broomhall & Allister Brimble. Miekkosten sävelkynää on sittemmin kuultu mm. myöhemmissäkin XCOM-peleissä, mutta muina tunnettuina esimerkkeinä mainittakoon vielä monille tunnetut Driver- sekä Carmageddon-pelisarjat.

Crash Bandicoot Theme

Kivana vastapainona edelliseen, lisätään tämän viikon artikkelisarjan viimeiseksi valinnaksi hyvän mielen nostatusta Crash Bandicootin tahtiin. Kyseisen teeman on säveltänyt yhdysvaltalainen Josh Mancell, jonka sävellyskynän jälkiä on kuultu pelimaailman lisäksi myöskin television sekä elokuvamaailmankin puolella hyvinkin laajasti. Hänet on palkittu televisiotyöstään vuosina 2002-2003 Daytime Emmy-palkinnolla Clifford the Big Red Dog -sarjan musiikeista. Pelimaailmassakaan Josh ei ole jäänyt yhden hittituotteen ihmeeksi. Hänen kynänsä jälki kuuluu myös Jak and Daxter-pelisarjan soundtrackeilla.

Hollywood torppasi Crash Bandicootin elokuvahaaveet – “Ei otettu vakavasti” Kommentit pois päältä artikkelissa Hollywood torppasi Crash Bandicootin elokuvahaaveet – “Ei otettu vakavasti”

Crash Bandicoot

Muistatko Crash Bandicootin, sen riehakkaan pussieläimen, joka pomppi PlayStationin ruudulla 90-luvulla? Vaikka tämä pelihahmo oli aikanaan todellinen hitti, ei hänellä ole vieläkään paikkaa valkokankaalla, eikä syy ole pelkästään vanhentuneessa grafiikassa.

of American toimitusjohtaja ja entinen -pomo Shuji Utsumi paljasti hiljattain, että hänen yrityksensä tuoda valkokankaalle jäi Hollywoodin kynnykselle.

Minua ei otettu tosissaan. Elokuvastudiot suhtautuivat videopeleihin kuin lelusarjaan. – Utsumi kertoi The Game Business -sivustolle.

Vaikka pelisarja oli aikanaan valtava menestys, erityisesti vuosina 1996–2010, Hollywood ei nähnyt siinä potentiaalia. Tämä on yllättävää, sillä Utsumin nykyinen työnantaja Sega on menestynyt -elokuvien kanssa: siilitähden seikkailut ovat tuottaneet yli miljardin dollarin (noin 930 miljoonaa euroa) lipputulot.

Crashin kohtalo näyttää toistaiseksi synkemmältä. Viimeisin peli, , ilmestyi vuonna 2020, ja jatko-osa on tiettävästi peruttu. Vaikka Naughty Dogin Neil Druckmann kannattaa ideaa Crash-elokuvasta, hahmon oikeudet ovat nykyään Microsoftilla, ja vain he voivat tehdä päätöksen sen toteuttamisesta.

Toistaiseksi siis Crash pysyy ruudun sisällä ja ehkä se sopii tälle kaoottiselle kengururottamaiselle sankarille parhaiten. Mutta kuka tietää? Ehkä jonain päivänä Hollywood saa vielä napattua spinnailuun sopivan käsikirjoituksen.

Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10 Kommentit pois päältä artikkelissa Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10

Pelimusiikin ikivihreät on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

The Price of Freedom – Final Fantasy VII Crisis Core

”The Price of Freedom” (自由の代償, Jiyū no Daishō) on Takeharu Ishimoton säveltämä ja sovittama kappale peliin Crisis Core --. ”The Price of Freedom” soi, kun Zack Fair voittaa G Eraserin Sektori 8:ssa. Kappale kuullaan myös FMV-videossa ennen kolmen välistä kaksintaistelua Angeal Hewleyn, Genesis Rhapsodoksen ja Sephirothin välillä. Lopulta se soi kohtauksessa, jossa Angeal paljastaa siipensä Zackille, ja se toimii taisteluteemana Zackin viimeisessä taistelussa.

Kingdom Hearts – Dearly Beloved (Original Version)

”Dearly Beloved” on avainteema kaikissa -pelisarjan osissa, ja sen on säveltänyt Yoko Shimomura. Sitä pidetään Kingdom Hearts -sarjan tunnuskappaleena. Alkuperäinen versio sävellettiin yksinomaan pianolla. Hauska fatka: -sarjan jaksossa 17 ”Dearly Beloved” soi taustalla Zorc and Pals -mainoksessa.

Red Dead Redemption 2 – May I, Unshaken

Rockstar Gamesin mestariteos 2 ei ole vain eeppinen lännenpeli, se on tunteikas, elokuvallinen kokemus, jossa tarina, hahmot ja tunnelma kietoutuvat saumattomasti yhteen. Yksi keskeinen osa tämän kokemuksen syvyyttä on pelin musiikki, ja erityisesti D'Angelon esittämä kappale ”Unshaken” on noussut fanien keskuudessa ikoniseen asemaan.

Unshaken” soi pelissä ratkaisevalla hetkellä, kun päähenkilö Arthur Morgan kulkee läpi vaikeuksien, kohti elämänsä suuria kysymyksiä. Kappale ei ainoastaan kuvita hetkeä, vaan tuo pelaajalle uudenlaista ymmärrystä Arthurin sisäisestä maailmasta.

Kappale syntyi artistin omasta halusta osallistua peliin – D'Angelo oli suuri Red Dead Redemptionin fani, ja kun hän sai tilaisuuden, hän tarttui siihen innolla. Yhdessä tuottaja Daniel Lanoisin ja Rocco DeLucan kanssa hän loi teoksen, jossa yhdistyvät lännen melankolia ja henkilökohtainen hengellisyys. Sanoitukset perustuvat muun muassa Paramahansa Yoganandan elämänviisauteen.

ei ole vain peli – se on matka. Ja ”Unshaken” on sen ääniraita, joka jää soimaan sydämeen vielä kauan lopputekstien jälkeen.

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja pelimusaraadin tällä kertaa voittaa?

Artikkeli: Mallu Millie