PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista

PlayStation 5

Tuore raportti on ruokkinut spekulaatioita odotetusta Prosta. Tunnetun teollisuusinsiderin Colin Moriartyn mukaan kolmannen osapuolen julkaisijoille on kerrottu nyt konsolin teknisistä tiedoista.

Tämä uutinen seuraa aiempia raportteja, jotka vihjasivat, että ensimmäisen ja toisen osapuolen kehittäjät olivat jo saaneet pääsyn näihin yksityiskohtiin. Kun enemmät studiot ja julkaisijat ovat mukana, on todennäköistä, että tietoa Prosta tulee olemaan saatavilla helpommin lähikuukausina, mahdollisesti johtaen viralliseen julkistukseen pian.

Huhujen mukaan tullaan markkinoimaan 120 FPS:n, 4K:n koneena, mahdollisesti saavutettuna tekoälyn skaalausteknologialla, joka on samankaltainen kuin NVIDIA DLSS.

Vaikka Sony ei ole vielä virallisesti vahvistanut PS5 Prota, teollisuuden sisäpiirit osoittavat myöhäisen vuoden 2024 julkaisupäivään. Koko spekulaation voit ottaa haltuun alla olevasta videosta:

PlayStation VR2 -tuotanto on laitettu jäihin hitaan myynnin vuoksi Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation VR2 -tuotanto on laitettu jäihin hitaan myynnin vuoksi

PSVR 2

on raporttien mukaan keskeyttänyt PlayStation VR2 -virtuaalitodellisuuslaitteen tuotannon ylimääräisten myymättömien yksiköiden takia. Bloombergin mukaan 550 dollarin -laitteen myynti on ”hidastunut progressiivisesti” sen julkaisun jälkeen helmikuussa 2023.

Sonyn ilmoitus tulevista VR-peleistä ei sisältänyt pelejä omista studiosta, ja aaltoliike irtisanomisia sisälsikin koko Lontoon VR-kehitystiimin sulkemisen. Analyytikot vihjaavat, että laite saavutti vain noin miljoonan yksikön myynnin ensimmäisenä vuotenaan pettymykseksi jääneellä suorituksella tärkeänä lomakautena.

Vaikka Sony tutkii -yhteensopivuutta laajentaakseen saatavilla olevaa VR-pelikirjastoa -käyttäjille, puuttuvat houkuttelevat ensimmäisen osapuolen otsikot ovat suuri huolenaihe.

PS5 Pro:n ominaisuuksia vuodettiin verkkoon – sisäpiiriläinen väittää speksien olevan totta Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro:n ominaisuuksia vuodettiin verkkoon – sisäpiiriläinen väittää speksien olevan totta

PlayStation 5

Pelialan verkkosivusto ja eräänlaiseksi ”sisäpiiriläiseksi” osoittautunut Insider Gaming on vahvistanut, että Pro -laitteen vuotaneet tekniset tiedot ovat todellisia.

, joka on koodinimeltään ”Trinity”, odotetaan tarjoavan merkittävän suorituskyvyn parannuksen, 45% nopeampaa renderöintiä ja 2-3 kertaa nopeampaa säteenseurantaa verrattuna tavalliseen :een. Se tukee myös raporttien mukaan jopa 8K-resoluutiota, mahdollisesti tulevan ohjelmistopäivityksen kautta.


Juuri vuodetut asiakirjat vahvistivat konsolista seuraavaa:

  • Renderöinti 45% nopeampaa kuin PS5:ssä
  • 2-3 kertaa nopeampi säteenseuranta (joissakin tapauksissa jopa 4x)
  • 33,5 terafloppia
  • PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) -ylläpikäännös / -tasoitusratkaisu
  • Tuki jopa 8K-resoluutiolle on suunniteltu tulevaa SDK-versiota varten
  • Räätälöity koneoppimisarkkitehtuuri
  • Tekoälyllä varusteltu kiihdytin, joka tukee 300 TOPS:ia 8-bittistä laskentaa / 67 TFLOPS:ia 16-bittistä liukulukua

Vaikka ei ole vielä virallisesti omalta taholtaan vahvistanut tietoja, vuoto viittaa mahdolliseen PS5 Pro:n julkaisuun joulusesongille 2024.