PS5 Pron vuototieto herättää kysymyksiä: Uhkaako se PlayStation 5:n asemaa? Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pron vuototieto herättää kysymyksiä: Uhkaako se PlayStation 5:n asemaa?

Sony PlayStation 5

Aiemmin tänä vuonna Insider Gamingin Tom Henderson väitti raportissaan, että työskentelee Pro -version parissa, ja että yrityksen nykyisen sukupolven konsolin tehokkaampi versio tavoittelee julkaisua vuoden 2024 lopulla.

Kuten nähty, on PlayStation 5 Pro on ollut huhujen ja ”tietovuotojen” kohteena jo pidemmän aikaa, sillä ensimmäisestä Sony:n PlayStation 5 -konsolista on kulunut kolme vuotta sen julkaisusta syksyllä. KeyToGaming-niminen sivusto, joka on aiemmin tunnettu suhteellisen luotettavana lähteenä, on nyt saanut käsiinsä tietoa, joka vaikuttaa poikkeuksellisen uskottavalta.

Kyseisen verkkosivuston sisäpiirilähteet ovat valinneet pysyä nimettöminä, mutta heidän mukaansa Sony olisi jo kehittänyt tehokkaampaa Pro-laiteversiota PlayStation 5 -konsolista viime vuoden alkupuolelta lähtien.

PlayStation 5 Pro tunnetaan sisäpiirilähteiden mukaan koodinimellä ”Trinity”.

PlayStation 5 perustuu AMD:n ja Sonyn yhteistyönä kehittämään RDN2-laitearkkitehtuuriin, joka sisältää käytännössä 36 laskentayksikköä. Sen sijaan vuotojen mukaan, PlayStation 5 Pro:ssa näytönohjaimen laskentayksiköiden määrä olisi huomattavasti suurempi, yhteensä 60 kappaletta.

Tämä lisäys tarkoittaisi merkittävää kasvua näytönohjauksen raakalaskentatehossa, mikä näkyisi korkeampana kuvanopeutena 4K-tarkkuudella ja/tai dynaamisella 4K-erottelulla. Mikäli nämä numerot ovat paikkansapitäviä, PlayStation 5 Pro kykenisi pyörittämään pelejä tasaisella 60 ruudun sekuntinopeudella 4K-tilassa. Tämä tarkoittaisi, että pelit voisivat toimia niin kutsutussa ”quality-tilassa” yhtä nopeasti kuin nykyisellä ”performance-asetuksella.

tultaisiin julkaisemaan vuotojen mukaan todennäköisesti vuoden 2024 loppupuoliskolla.

Haluatteko kuulla lisää pelialan ahdingosta? – nyt myös Sony irtisanoo työntekijöitään rankalla kädellä Kommentit pois päältä artikkelissa Haluatteko kuulla lisää pelialan ahdingosta? – nyt myös Sony irtisanoo työntekijöitään rankalla kädellä

Playstation 5

on irtisanonut 900 työntekijää PlayStationin taustalla olevasta yhtiöstä, Sony Interactive Entertainmentista, mikä vastaa 8 prosenttia sen maailmanlaajuisesta työvoimasta. Tähän kuuluu henkilöstöä eri alueilta ja studioista, ja PlayStationin Lontoon studio suljetaan, mikä on merkittävin vaikutus.

Uutinen seuraa Sony:n äskettäistä päätöstä laskea :n myyntiennuste 25 miljoonasta yksiköstä 21 miljoonaan. Yhtiö mainitsee tarpeen ”muutoksille, jotta yritys voi jatkaa kasvuaan ja kehittymistään” irtisanomisten syynä.

Tämä siirto seuraa vastaavia toimia Microsoftilta, joka joutui irtisanomaan työntekijöitä viime kuussa sen hankittua Activision Blizzardin. Peliala näyttää käyvän läpi uudelleenjärjestelykautta, kun yritykset sopeutuvat muuttuviin markkinaolosuhteisiin.

Lähde: Hyberbeast

PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista Kommentit pois päältä artikkelissa PS5 Pro -huhut kuumenevat: Kolmannen osapuolen julkaisijoiden kerrotaan saaneen tietoa laitteen teknisistä tiedoista

PlayStation 5

Tuore raportti on ruokkinut spekulaatioita odotetusta Prosta. Tunnetun teollisuusinsiderin Colin Moriartyn mukaan kolmannen osapuolen julkaisijoille on kerrottu nyt konsolin teknisistä tiedoista.

Tämä uutinen seuraa aiempia raportteja, jotka vihjasivat, että ensimmäisen ja toisen osapuolen kehittäjät olivat jo saaneet pääsyn näihin yksityiskohtiin. Kun enemmät studiot ja julkaisijat ovat mukana, on todennäköistä, että tietoa Prosta tulee olemaan saatavilla helpommin lähikuukausina, mahdollisesti johtaen viralliseen julkistukseen pian.

Huhujen mukaan tullaan markkinoimaan 120 FPS:n, 4K:n koneena, mahdollisesti saavutettuna tekoälyn skaalausteknologialla, joka on samankaltainen kuin NVIDIA DLSS.

Vaikka ei ole vielä virallisesti vahvistanut PS5 Prota, teollisuuden sisäpiirit osoittavat myöhäisen vuoden 2024 julkaisupäivään. Koko spekulaation voit ottaa haltuun alla olevasta videosta: