Resident Evil 3 -lautapelin Kickstarter käynnistyy myöhemmin tässä kuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 3 -lautapelin Kickstarter käynnistyy myöhemmin tässä kuussa

tekee tuloaan markkinoille 28.4. starttaavan joukkorahoituksen muodossa. Lautapelin takana oleva luo peliä yhteistyössä Capcomin kanssa, ja Steamforged Games vastasikin myös vuoden 2018 Resident Evil 2 -lautapelistä.

Pelissä keskitytään luonnollisesti eloonjäämiseen sekä Raccoon Citysta karkaamiseen kauhujen keskeltä. Jopa neljän pelaajan kesken yhteistyössä pelattaviin pelisessioihin luvataan mahdollisuus kokea yli 19-tuntinen kampanja kattavalla juonella. Pelissä voidaan valita pelattavaksi myös tiettyjä skenaarioita, ja hallintaan voidaan ottaa Resident Evil 3:n tärkeimpiä hahmoja kuten sankaritar Jill Valentine sekä UBCS-palkkasoturi Carlos Oliviera.

”Pelaajien tulee hallita resursseja huolellisesti, tehdä älykkäitä ja tarkoituksenmukaisia ​​päätöksiä ja olla varovaisia ​​Tension Deckin heittämien kurvipallojen suhteen”, tiedoitteessa sanotaan. ”[Tension Deck] on RE2-lautapelistä mukaan tuotu mekaniikka, joka yllättää pelaajia odottamattomilla uhilla imitoiden videopelin karmivaa jännitettä.”

Koko Steamforged Gamesin tiedoite tästä. Kickstarterin alkamista odotellessa projektia pääsee sen sijaan seuraamaan tästä.

Kommentoi

Exoprimal -toimintapelin beta-testaus alkaa tällä viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Exoprimal -toimintapelin beta-testaus alkaa tällä viikolla

Exoprimal

PAN Finlandin jakeleman ja Capcomin julkaiseman Exoprimal -toimintapelin julkaisuajankohta on varmistunut viime viikon Spotlight -esittelytapahtumassa. Samalla paljastettiin, että pelin beta-testaus alkaa tämän viikon lopulla 17.-19. maaliskuuta.

Eletään vuotta 2040 ja maapallo on kriisin partaalla. Hurjat hirmuliskot ovat ilmaantuneet tyhjästä ja aiheuttaneet tuhoa kaupungeissa maailmanlaajuisesti. Valtavien dinosaurusten pysäyttämiseen tarvitaan kaikki mahdollinen apu ja sitä myös saadaan Aibius-yrityksen toimesta. Heidän vallankumouksellisten varusteiden ja aseiden avulla dinosaurukset voidaan pysäyttää. Tämä kuitenkin vaatii sotilailta rohkeutta, tarmokkuutta ja yhteistyökykyä.

Aibius-pohjaisen Leviathan-tekoälyohjelmiston avulla voidaan ennustaa, mihin ja milloin hirmuliskot ilmestyvät. Sen myötä paikalle voidaan lähettää Exofighter-partio, joka aloittaa dinouhan torjumisen. Huipputekniset ja päälle puettavat Exosuit-taisteluhaarniskat tekevät sotilaista kestäviä, vahvoja ja nopeita. Nämä erikoisjoukot toimivatkin ihmiskunnan viimeisenä toivona dinosaurusten pysäyttämisessä.

on moninpelivetoinen toimintakokemus, joka rakentuu sujuvan yhteistyön varaan. Tämä lisäksi pelissä on myös kilpailullinen puoli, joka tuo oman lisäsävynsä vauhdikkaisiin konflikteihin. Pelimuodoista keskeisin on Dino Survival, jossa kaksi viiden hengen tiimiä taistelee liskouhkaa vastaan kilpailullisessa hengessä. Dynaamiset, alati muuttuvat tavoitteet pitävät pelaajajoukkueet varpaillaan ja haastavat joukkueet monin eri tavoin. Koska erilaisia tehtäviä ja tavoitteita on moneen makuun, peli säilyttää raikkautensa ja kiehtovuutensa pelisessiosta toiseen.

Dinosaurustaistelut ovat haastavia ja monipuolisia, mutta reiluja. Koska myös kilpailevalla tiimillä on omat uhkansa, peli tarjoaa haastavuutta sekä liskotaisteluissa että kilpailullisen puolen muita pelaajia vastaan. Näiden taisteluiden myötä pelissä koetetaan sekä joukkueiden yhteistyötaitoa että paineensietokykyä.

Moninpelivetoisuudestaan huolimatta Exoprimalissa on tarinavetoinen lähestymiskulma pelimaailman tapahtumiin. Sen kiehtovat käänteet ja värikkäät hahmot auttavat pelaajia syventymään tapahtumiin ja ymmärtämään paremmin dinosaurusmysteeriä.

Moninpelivetoinen dinosauruskokemus on avoimessa beetatestivaiheessa 17.–19. maaliskuuta. Pelin testivaiheeseen voi ilmoittautua täällä.

ilmestyy heinäkuun 14. päivä PlayStation 5, PlayStation 4, ja S sekä Xbox One -konsoleille, että PC:lle.

Kommentoi

Resident Evil 4 -remaken demoversio saapui pelattavaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Resident Evil 4 -remaken demoversio saapui pelattavaksi

Resident Evil 4

PAN Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Resident Evil 4 -kauhupelistä julkaistaan parin viikon päästä, mutta sen ensimmäistä demoa pääsee kokeilemaan tästä päivästä eteenpäin. ”Chainsaw Demon”-nimeä kantava kokeiluversio sijoittuu pelin alkukyläosioon. Se on saatavillla PS4:lle, PS5:lle, /S:lle ja PC:lle (Steamin kautta).

Iloisena uutisena mainittakoon myös se, että demoa voi tahkota niin kauan kuin haluaa, sillä se ei sisällä lainkaan aikarajoituksia.

Suosikkipelin uusversion tarina on sarjan faneille tuttu, mutta uusille pelaajille hämärän peitossa. Täpärän pelastumisen jälkeen jatkavat Leon S. Kennedy ja Ashley Graham tutkimusmatkaansa Los Illuminados -kultin hallitsemissa paikoissa. Tutkimustyö vie heidät vanhaan linnaan, hylättyihin kaivoksiin ja moniin muihin kutkuttaviin paikkoihin täynnä tartunnan saaneita kyläläisiä, mielipuolisia kultin jäseniä ja muita vihollisia. Las Plagasista tarttunut loinen on vaikuttanut elollisiin olentoihin järkyttävällä tavalla, minkä takia Leon ja Ashely joutuvat alituisiin vaaratilanteisiin.

Peli ei ole kuitenkaan pelkkää taistelua, sillä toimintaa rytmitetään kiehtovilla pulmatilanteilla ja mysteerien ratkomisilla. Nämä ovatkin oivallisia tilanteita purkamaan kauhun aiheuttamaa jännitystä ja stressiä, joka kuuluu olennaisesti osana pelisarjan luonteeseen.

Resident Evil 4 -pelin uusversio julkaistaan 24. maaliskuuta 2023 sekä PlayStation 4, PlayStation 5, ja S ja One -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi