Retroherkkua kerrassaan! – Onko tässä ensimmäinen Amerikassa julkaistu Nintendo-mainos ikinä? Kommentit pois päältä artikkelissa Retroherkkua kerrassaan! – Onko tässä ensimmäinen Amerikassa julkaistu Nintendo-mainos ikinä?

On vaikea kuvitella videopelialaa ilman Nintendon läsnäoloa, mutta palataan rakkaat lukijat vuoteen 1980. Länsimaissa yhtiö oli tuolloin vielä tuntematon, ja osa sen tuotteista julkaistiin jopa ilman Nintendon nimeä. Näin kävi esimerkiksi äskettäin löydetylle Game & Watch -käsikonsolille tehdylle mainokselle.

Chris Kohler ja The Video Game History Foundation ovat kaivaneet esiin mainoksen Mego Time-Out Toss-Up -käsikonsolille, jonka retroilijat tuntevat paremmin nimellä Game & Watch Ball.

Kohlerin mukaan Nintendo lisensoi pelin (sekä Exterminatorin (Vermin), Fireman Firemanin (Fire) ja Flag Manin (Flagman)) Mego-yhtiölle, joka puolestaan lisäsi oman logonsa laitteen etupuolelle. Nintendon logo löytyy kuitenkin edelleen kaiverrettuna laitteen takapanelista.

”Mego pyöritti televisiomainoksia näille peleille. Todennäköisesti nämä olivat ensimmäiset Nintendon tuotteille ulkopuolisella markkinoinnilla tehdyt TV-mainokset Japanin ulkopuolella”, Kohler lisää.

Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Lentotaistelupeli The Falconeer ladattavissa ilmaiseksi PC:lle

The Falconeer

-pelaajille on tarjolla ilmaseikkailuja tällä viikolla, sillä on lunastettavissa ilmaiseksi Epic Games Storesta. Tämä BAFTA-ehdokas lentotaistelupeli on soolokehittäjä Tomas Salan käsialaa ja tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hypätä jättimäisen taistelulinnun selkään ja tutkia upeaa maailmaa.

Pelissä pääset lentämään majesteettisen taistelulinnun selässä, tutustumaan henkeäsalpaavaan merimaailmaan sekä osallistumaan eeppisiin ilmataisteluihin. The Falconeer tarjoaa useita kampanjoita, joissa pelaaja pääsee kokemaan maailman eri osapuolten näkökulmia. Matkasi varrella kohtaat erilaisia tehtäviä ja sivutehtäviä, puolustat laivoja merirosvoilta ja krakenilta sekä taistelet jättimäisiä rapukaupunkeja ja teknologiaa hallitsevaa The Mancer Order-järjestöä vastaan.

The Falconeer -ilmaisjakso Epic Games Storessa päättyy 11. heinäkuuta, joten nappaa peli nyt ilmaiseksi!

Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä Kommentit pois päältä artikkelissa Historiallista seikkailua ilmaiseksi PC:lle – nappaa The First Templar talteen ennen kuin on liian myöhäistä

The First Templar

Klassikkopelien ystäville huikea uutinen! .com tarjoaa -peli – Special Editionin ilmaiseksi rajoitetun ajan. Kyseessä on toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja pääsee keskiaikaiseen Eurooppaan temppeliherran ja hänen naispuolisen kumppaninsa saappaisiin. Kaksikko selvittää salaisuuksia Temppeliherrain ritarikunnan ympärillä ja on osallisena suuressa salaliitossa.

Peli sisältää sekä yksinpeli- että yhteistyöpelimoodin. GOG.comin jakama versio on Special Edition, joka sisältää myös lisäsisältöä. The First Templar on yleensä saatavilla noin 9,99 eurolla, joten kyseessä on oiva tilaisuus napata peli ilmaiseksi kokoelmaasi.

Tarjous päättyy heinäkuun 6. päivä, joten toimi nopeasti! GOG.com tunnetaan DRM-vapaista peleistään, joten The First Templar on pelattavissa myös ilman verkkoyhteyttä. Voit ladata pelin täältä.