Sony tuo PS Now -palvelun vihdoin Suomeen – rekisteröidy beta-tilaajaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Sony tuo PS Now -palvelun vihdoin Suomeen – rekisteröidy beta-tilaajaksi

on tuomassa -pelistriimauspalvelunsa Suomeen ja muihin Euroopan maihin. Vuodesta 2014 lähtien vain muualla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa saatavilla ollut palvelu laajenee nyt Espanjaan, Italiaan, Portugaliin, Norjaan, Ruotsiin sekä Suomeen.

Tarkkaa julkaisuajankohtaa palvelun lanseeraukselle ei vielä ole, mutta sen pitäisi tulla myöhemmin tänä vuonna. Sen sijaan palvelun beta-versiota päästään testaamaan jo helmikuussa. Voit rekisteröityä betaan täältä.

PlayStation Now -palvelussa on yli 700 peliä PS2, PS3 ja PS4 -konsoleilta. Niitä pääsee pelaamaan PlayStation 4 -konsoleilta sekä PC:iltä. Palvelu sisältää ilmaisen 7 päivän kokeilun ja lopullinen palvelu kustantaan n. 20€ kuukaudessa.

Miksi jotkut pelit toimivat PS5:llä paremmin kuin Xbox Series X:llä? – tekniset asiantuntijat selittävät Kommentit pois päältä artikkelissa Miksi jotkut pelit toimivat PS5:llä paremmin kuin Xbox Series X:llä? – tekniset asiantuntijat selittävät

Ikiaikainen kysymys: miksi jotkut pelit toimivat sujuvammin väitetysti heikommalla :llä verrattuna mahtavaan :ään? Digital Foundry, pelaajien luotettava tekninen asiantuntija, on vihdoin valottanut tätä mysteeriä.

Vaikka molemmat konsolit julkaistiin marraskuussa 2020, Xbox Series X ylpeilee kiistattoman etulyönnin – 12 teraflopia GPU-tehoa verrattuna PS5:n 10,28 teraflopiin. , edelliseen sukupolveen kuuluneen Xbox Onen suorituskyvyn heikkoudesta traumatisoituneena, pyrki raakaan tehon ylivoimaan. He markkinoivat ylpeästi Series X:ää maailman tehokkaimmaksi konsoliksi.

Mutta pelikenttä on muuttumassa. Huolimatta Xbox Series X:n ilmeisestä lihasvoimasta, jotkut pelit toimivat todistetusti sujuvammin PS5:llä. Mistä siis oikein on kyse?

Digital Foundryn kehittäjien kanssa käymien keskustelujen mukaan PS5:n salainen ase on kolmiosainen strategia: tehokkaampi GPU-kääntäjä, alemman tason ohjelmointirajapinnat (API) ja korkeammat kellotaajuudet. Tämä yhdistelmä mahdollistaa PS5:n pysymisen ei vain Xbox Series X:n rinnalla vaan jopa ylittää sen tietyissä tilanteissa.

Otetaan esimerkiksi . Digital Foundryn analyysi äskettäisestä Shadow of the Erdtree -lisäosasta paljasti yllättävän kuvataajuusetsun PS5:lle. Mutta tässä se kinkkinen kohta on: se on väitetysti heikompi konsoli, joka tarjoaa sujuvamman suorituskyvyn.

Digital Foundry kuitenkin korostaa, että Microsoftin lähestymistavalla on myös puolensa. Xbox Series X:n arkkitehtuuri jakaa yhtäläisyyksiä PC-kehityksen kanssa, mikä tarjoaa etuja pelinkehittäjille. He selittivät että on tilanteita, joissa Xboxin ekosysteemi ja ominaisuusjoukko tuottavat etuja. Vaikka Elden Ring saattaisi toimia nopeammin PS5:llä, Xbox Series X:n parempi muuttuvan virkistystaajuuden (VRR) toteutus luo kokonaisuutena sujuvamman ja johdonmukaisemman pelikokemuksen.

Tulevaisuutta ajatellen huhut vellovat PS5 Pro -julkaisusta myöhemmin tänä vuonna. Se voisi hyödyntää samoja vahvuuksia, jotka tekevät PS5:stä kilpailukykyisen nyt. Kuvittele parempaa GPU-suorituskykyä yhdistettynä koneoppimiseen perustuvaan skaalaukseen – tehokas yhdistelmä.

Tämä konsolien tehokilpailu tulee epäilemättä jatkumaan. Microsoftin huhuttu käsikonsoli ja väistämätön seuraavan sukupolven Xbox todennäköisesti synnyttävät uuden kierroksen vertailuja ja keskusteluja. Yksi asia on varma: pelaajat hyötyvät lopulta tästä terveestä kilpailusta, joka pakottaa sekä Sonyn että Microsoftin innovoimaan ja tarjoamaan parhaan mahdollisen pelikokemuksen.

Playstation 5 -yksinoikeuspeli Stellar Blade on myynyt yli miljoona kappaletta Kommentit pois päältä artikkelissa Playstation 5 -yksinoikeuspeli Stellar Blade on myynyt yli miljoona kappaletta

Stellar Blade

VGC:n raportin mukaan -toimintapeli on myynyt yli miljoonan kappaleen kehittäjä Shift Upin ilmoituksen myötä.

järjesti Stellar Bladelle esittelyn, jossa se paljasti arvioiden osoittavan pelin myyneen yli miljoonan kappaleen. Tämä luku voi kasvaa entisestään, jos Shift Up julkaisee PC-version, jota se tällä hetkellä harkitsee, mutta joka on epävarma sopimussuhteiden vuoksi, todennäköisesti PlayStationin omistajan kanssa.

Shift Up toisti aiemmat kommentit harkitsevansa lisää ladattavaa sisältöä (DLC) ja jopa jatko-osaa Stellar Bladelle. Peliin on jo ilmoitettu saapuvaksi elokuussa kuvaustila, lisää asuja lokakuussa päähenkilölle Evelle ja muuta. Kehittäjä kuitenkin vihjaili suuresta yhteistyöstä vuoden 2024 lopulla.

Miljoonan myydyn kopion määrä todennäköisesti tekee jatko-osasta todennäköisemmän, mikä antaa pelin nauttineille faneille enemmän toivoa, mutta virallinen ilmoitus on todennäköisesti vielä hyvin kaukana, sillä Stellar Blade julkaistiin vasta 26. huhtikuuta 2024.

Ohjaaja Kim Hyung Taen mukaan pelin scifi-toiminta ja seikkailu ammensivat inspiraatiota Alita: Battle Angelista, 80- ja 90-luvun science fictionista sekä jopa taksikuskin lakosta. Peli on saanut myös useita julkaisun jälkeisiä päivityksiä, mukaan lukien yhden, joka lisäsi pomotaistelun, uusia asuja ja muuta.