Sony vihjaa seuraavan sukupolven PlayStationista – tietoja vielä vähän Kommentit pois päältä artikkelissa Sony vihjaa seuraavan sukupolven PlayStationista – tietoja vielä vähän

Sony

on pian viisi vuotta vanha, ja on alkanut puhua seuraavan sukupolven konsolistaan varovaisesti. Sony Interactive Entertainmentin johtaja kertoi sijoittajille, että vaikka pilvipelaaminen on teknisesti kehittynyt ja tarjoaa vaihtoehtoja, useimmat pelaajat haluavat edelleen pelata paikallisesti ilman verkkoon liittyviä viiveitä. Tästä syystä Sony näkee konsolilaitteiston tarpeellisena myös tulevaisuudessa.

Nishino vahvisti, että Sonyn konsolistrategia on jatkuvasti kehityksessä, ja seuraavan sukupolven konsoli on yhtiön agendalla, vaikkakaan tarkempia yksityiskohtia ei vielä kerrottu. Sony on historiallisesti aloittanut uusien konsolien kehityksen pian edellisen mallin julkaisun jälkeen, joten on hyvin mahdollista, että on ollut työn alla jo useamman vuoden.

Viime aikoina Sony on myös kokeillut kannettavia laitteita, kuten PlayStation Portalia, mikä viittaa siihen, että tuleva konsoli saattaa olla jotain perinteisen kotikonsolin ja kannettavan hybridin kaltaista ratkaisua. Nishino ei kuitenkaan kommentoinut kannettavien laitteiden roolia suoraan.

Sonylla on myös huomioitava markkinoiden laajuus ja yhteydet eri puolilla maailmaa. Entinen SIE-johtaja arvioi, ettei Sony voi luopua fyysisistä peleistä ja levyistä seuraavassa konsolissaan, sillä se rajoittaisi liikaa pelaajia, etenkin alueilla, joissa verkkoyhteydet eivät ole vakaat.

PS6:n odotetaan julkaistavan noin vuoden 2027 lopulla. Samaan aikaan kehitteillä ovat myös suuret pelijulkaisut, kuten Hideo Kojiman uusi ja mahdollisesti , jotka saattavat toimia uuden sukupolven konsolin vetureina. Sony valmistautuu siis asteittain tulevaan, vaikka suuria paljastuksia ei vielä olekaan luvassa.

PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation 6: Tekoäly lupaa viedä pelit uudelle tasolle

Sony

ei ole vielä paljastanut :ta, mutta tulevaisuus näyttää selvältä: tekoäly tulee olemaan pelikonsoleiden sydän. -mallissa nähty tekoälypohjainen kuvanparannus on vasta alkua, ja seuraavassa sukupolvessa aiotaan hyödyntää entistä kehittyneempiä tekoälytekniikoita, kuten älykästä kuvan skaalausta ja kehysten generointia.

GPU-valmistajat Nvidia ja ovat siirtymässä aiempaa enemmän softan puolelle, koska raudan tehojen kasvattaminen käy yhä vaikeammaksi. Esimerkiksi Nvidian uusin RTX 5090 -näytönohjain kuluttaa jopa 580 wattia, mutta pelisuoritus kasvaa vain 10–25 prosenttia edelliseen verrattuna. Siksi peleissä aiotaan käyttää tekoälyä luomaan lisää kuvia ja parantamaan grafiikoita ilman, että raudan tarvitsee tehdä koko työtä.

Sony ja AMD ovat kehittäneet yhdessä uuden tekoälyalgoritmin, joka tekee pelien grafiikoista tarkempia ja kauniimpia. Tämä uusi teknologia saattaa löytyä RDNA 5 -arkkitehtuurista, joka todennäköisesti pyörittää tulevaa PlayStationia. Mielenkiintoisena yksityiskohtana on, että teknologia tukee myös vaikkapa :n kaltaisia tekoälysovelluksia, jos pelinkehittäjät niin haluavat.

Tekoälykehysten generointi on tuore ja kiistelty ominaisuus, jossa kone luo uusia kuvia peräkkäisten kuvien väliin sujuvamman pelikokemuksen saamiseksi. Se voi kuitenkin tuoda viivettä ja epätarkkuutta, joten ominaisuus tuskin tulee olemaan pakollinen, pelaajille jää valinnanvapaus.

Vaikka konsolien AI-ominaisuudet voivat herättää kysymyksiä, ne lupaavat mullistaa pelien ulkonäön ja sujuvuuden. Jäämme odottamaan, milloin ja miten tämä tekoälybile alkaa PlayStationin seuraavassa sukupolvessa.

Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa Kommentit pois päältä artikkelissa Sonylla menee lujaa – paitsi puhelimissa

Sony

julkaisi tilinpäätöksensä, ja luvut paljastavat selkeän voittajan: yhtiön kuvakennoja valmistava yksikkö teki ennätystuloksen. Samaan aikaan Sony-puhelimien tarina jatkaa tuttua kaavaa, alamäki jatkuu.

Yhtiön Imaging & Sensing Solutions -divisioona, joka toimittaa muun muassa älypuhelimien kamerasensoreita, ylsi huimaan 11,4 miljardin euron iikevaihtoon ja 1,65 miljardin euron käyttökatteeseen. Nousua edellisvuoteen verrattuna tuli reippaasti, ja Sony kiittää sekä kysynnän kasvua että vahvaa jenin kurssia. Tulevaisuudessa kehityskustannukset tosin nousevat, kun siirrytään kehittyneempään valmistustekniikkaan.

Samaan aikaan älypuhelinbisnes kitkuttaa. toi sisään noin 1,77 miljardia euroa, mikä on vähemmän kuin yhtiön TV-osaston tuotot ja vielä vähemmän kuin viime vuonna. Puhelimien myyntimäärät jatkavat laskuaan, vaikka koko viihde-elektroniikkadivisioona pysyi kutakuinkin vakaana.

Toisaalta -puolella menee hyvin. Pelien ja PS Plus -palvelun tuomat tulot nostivat -yksikön liikevaihdon lähes 29,5 miljardiin euroon, ja käyttökatetta kertyi yli 2,6 miljardia euroa. Laitemyynti on hieman laskenut, mutta digitaaliset palvelut vetävät.

Myös Sonyn musiikki- ja elokuvabisnes rullaa. Crunchyrollin tilaajamäärät nousivat, striimaus tuotti entistä enemmän ja uusi elokuvateatterihankinta (Alamo Drafthouse) vaikuttaa lupaavalta.

Yhteenvetona: Sony tekee rahaa sensoreilla, peleillä ja striimillä, mutta Xperia-puhelimet saattavat pian olla enemmän muisto kuin tulevaisuus.