Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa

Oculus Quest 2

Oculuksen Rift ja :n Vive kävivät julkaisun aikaan taistelua kärkipaikasta Steam -palvelun listoilla, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin on ottanut selkeän etumatkan kilpailijoihinsa. 

Steamin tuoreimman Hardware -kyselyn tuloksista käy ilmi, että lähes 60 prosenttia kaikista palvelussa käytetyistä virtuaalilaseista on Oculuksen valmistamia. Listan kärjessä ovat Oculuksen 2 -virtuaalilasit 27.79 prosentin osuudella, kun taas toista sijaa pitää hallussaan Oculuksen Rift S -laitteisto 20.2 prosentin osuudella. Vasta kolmannella sijalla on Steam -palvelun kehittäjän Valven Index -virtuaalilasit, joita VR -pelaajista käyttää noin 16.39 prosenttia. Neljäntenä listalla on :n Vive noin 11.38 prosentin määrällä. Alkuperäinen Rift roikkuu vielä mukana 6.29 prosentin osuudella.

Loput kyselyn laitteiden prosenteista tulevat esimerkiksi Windows Mixed Reality, Oculus sekä Vive Pro -virtuaalilaseista. HTC:lla on listalla myös kaksi muutakin mallia: Vive Elite ja Cosmos, jotka molemmat ovat käytössä noin prosentilla kyselyyn vastanneista.  Tiedoista käy siis ilmi, että Oculuksella on selvästi vahvin jalansija virtuaalitodellisuuden laitteistomarkkinoilla. Käsittäen noin 60 prosenttia kyselyn virtuaalilaseista. Kilpailija :n laitteiden käyttäjämäärät ovat huvenneet jo 15 prosenttiin. Kysely on nähtävissä täältä.

Kommentoi

Steam saapui Teslan autoihin Kommentit pois päältä artikkelissa Steam saapui Teslan autoihin

Tesla

Tesla tuo tuttuun tapaan autoihinsa uusia päivityksiä vuoden lopulla. Viimeisimmän päivityksen myötä autoihin on tullut tuki Steam -pelialustalle. Jatkossa voit siis pelata aiempien pelien lisäksi mm. tai vaikkapa Elden Ring -pelejä autossasi.

Voit katsoa koko listan päivityksistä alta:

 • Music
 • Ohjaamon kameran käyttö koiratilassa
 • Valoshow (auto tanssii), voidaan ajoittaa 10 minuuttia etukäteen
 • Ilmastointituulettimen nopeutta voi säätää myös silloin, kun ilmastointi on asetettu automaattiselle
 • MyQ-talliyhteyden tuki
 • Automaattiset vilkut, jotka voivat sammuvat automaattisesti kaistanvaihdon jälkeen
 • Mahjong -peli
 • Parannuksia puheluiden käyttökokemukseen
 • Mediasäätimet on siirretty lähemmäs kuljettajaa
 • Päästötestitila (pieruäänet), jonka voi käynnistää puhelinsovelluksen kautta
 • Sateenkaarianimaatio näytetään aina kun autopilotti on aktiivinen
 • Ratatila Y:n Performace

Päivitykset ovat ilmaisia Teslan omistajille ilmaisia ja ovat ladattavissa autoihin.

Kommentoi

Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla

Facebook Project Cambria

on suuntaamassa sosiaalisesta alustastaan metaversumiin ja on lanseerannut uuden korkealaatuiset VR/-lasit, jotka kantavat nimeä Project Cambria.

Laseissa on korkealaatuiset kamerat, jotka välittävät kuvaa suoraan lasien ruutuihin. Laseissa on myös teknologiaa, mitä ei ole vielä saanut tuotua Quest -malliston laseihin.

Laitteen hinta ja tarkka julkaisuajankohta on vielä pimennossa, mutta hinnaltaa lasit asettuvat kalliimmalle sektorille. Laseja voidaan odottaa markkinoille ensi vuoden puolella.

Kommentoi