Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin Hardware -kyselyn mukaan Oculus on ylivoimaisesti suosituin VR -pelaajien keskuudessa

Oculus Quest 2

Oculuksen Rift ja HTC:n Vive kävivät julkaisun aikaan taistelua kärkipaikasta -palvelun listoilla, mutta nyt viisi vuotta myöhemmin on ottanut selkeän etumatkan kilpailijoihinsa. 

Steamin tuoreimman Hardware -kyselyn tuloksista käy ilmi, että lähes 60 prosenttia kaikista palvelussa käytetyistä virtuaalilaseista on Oculuksen valmistamia. Listan kärjessä ovat Oculuksen Quest 2 -virtuaalilasit 27.79 prosentin osuudella, kun taas toista sijaa pitää hallussaan Oculuksen Rift S -laitteisto 20.2 prosentin osuudella. Vasta kolmannella sijalla on Steam -palvelun kehittäjän Valven Index -virtuaalilasit, joita VR -pelaajista käyttää noin 16.39 prosenttia. Neljäntenä listalla on HTC:n Vive noin 11.38 prosentin määrällä. Alkuperäinen roikkuu vielä mukana 6.29 prosentin osuudella.

Loput kyselyn laitteiden prosenteista tulevat esimerkiksi Windows Mixed Reality, sekä Pro -virtuaalilaseista. HTC:lla on listalla myös kaksi muutakin mallia: Vive Elite ja Cosmos, jotka molemmat ovat käytössä noin prosentilla kyselyyn vastanneista.  Tiedoista käy siis ilmi, että Oculuksella on selvästi vahvin jalansija virtuaalitodellisuuden laitteistomarkkinoilla. Käsittäen noin 60 prosenttia kyselyn virtuaalilaseista. Kilpailija HTC:n laitteiden käyttäjämäärät ovat huvenneet jo 15 prosenttiin. Kysely on nähtävissä täältä.

Kommentoi

Huhu: Valve on kehittämässä kannettavaa Steam -konsolia Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: Valve on kehittämässä kannettavaa Steam -konsolia

Steam (Valve)

Huhujen mukaan Valve olisi parhaillaan kehittämässä Nintendo Switch -konsolin kaltaista -käsikonsolia koodinimeltään ”SteamPal”.

Ars Technican ja SteamDB:n julkaisemien tietojen perusteella laite toimisi Linux alustalla ja se julkaistaisiin alustavasti tämän vuoden lopulla.

Laitteesta löytyy kosketusnäytön lisäksi sisäänrakennetut ohjaimet kuten Nintendo Switch Lite -laitteessa. Sen pystyy myös liittämään isompiin näyttöihin USB-C -liittimen avulla.

Laitteen ohella tietoa on löydetty myös mahdollisesta tulevasta uudesta ”Neptune” -peliohjaimesta.

Kommentoi

HTC lanseerasi kaksi kehittäjille suunnattua VR-laitetta Kommentit pois päältä artikkelissa HTC lanseerasi kaksi kehittäjille suunnattua VR-laitetta

HTC Vive Pro 2, HTC Focus 3

HTC on laajentamassa Vive -tuoteperhettään VR-lasien osalta julkaisemalla kaksi uutta erityisesti kehittäjille suunnattua VR-laitetta. Pro 2 ja HTC Focus 3 -laitteiden huomattavana ominaisuutena on silmien seuranta, joka kuitenkin saadaan käyttöön vasta myöhemmin tänä vuonna.

HTC Vive Pro 2

HTC Vive Pro 2 lupailee seuraavan sukupolven grafiikoita ja äänentoistoa VR-laitteille. Laitteesta löytyy molemmille silmille 2,5K-laadun näytöt eli yhteensä 5K-laatu. Katselukulmaa on myös päivitetty 120 asteeseen. Ihmisillä normaalisti katselukulma on 135 astetta vaakatasoon ja 180 astetta pystysuoraan.

Laitteessa voi myös säätää pupillien välistä etäisyyttä, joka voi vähentää väsymyksen tunnetta kun näytöt osuvat keskemmälle katselukenttää.

Äänentoiston osalta laitteesta löytyy sisäänrakennetut kuulokkeet, jotka tukevat kolmiulotteista tilaa. Laitteessa on myös erillinen vahvistin kuulokkeita varten.

Hintaa laitteelle kertyy täytenä pakettina n. 1 200 euroa. Laite ilmestyy kesäkuun 4. päivä.

HTC Focus 3

HTC Focus 3 puolestaan on vastine Facebookin 2 -laseille, eli Focus 3 ei tarvitse erikseen PC-laitetta toimiakseen. Se on rakennettu samalle Qualcomm Snapdragon XR2 -alustalle kuin Quest 2. Laitteesta löytyy kaksi kertaa enemmän prosessointitehoa ja 11 kertaa enemmän tekoälyn prosessointia alkuperäiseen VIVE Focus -laitteeseen verrattuna.

Teknisesti laitteessa on samat 2,5K:n näytöt kummallekkin silmälle, 90 Hz virkistystaajuus sekä 120 asteen katselukulma. Laitteen kuorimateriaali on puolestaan 20% kevyempää ja 500% kestävempää kuin normaalit muovit.

Hintaa laitteelle kertyy n. 1 000 euroa ja se tulee saataville kesäkuun 27. päivä.

Kommentoi