Street Fighter 6 -taistelupelin demoversio on nyt ladattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin demoversio on nyt ladattavissa

Street Fighter 6

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta -taistelupelistä julkistettiin demon lisäksi uutta sisältöä viimeöisessä Street Fighter 6 Showcase -verkkotapahtumassa.

Huippusuositun hip hop -artisti Lil Waynen isännöimässä etätapahtumassa käytiin läpi odotetun Street Fighter 6 -taistelupelin uusia ominaisuuksia ja sisältöä. Näitä ovat World Tour -pelitila, räätälöidyt hahmotaistelut, paremmat käytettävyystoiminnot, ensimmäisen pelivuoden sisältösuunnitelmat ja pelattava demo. Merkittävimmäksi uutiseksi nousi odotetusti pelattava demoversio, joka on heti saatavilla - ja -pelikonsoleille. /S- ja Steam-alustojen demoversiot tulevat ladattavaksi hieman myöhemmin eli 26. huhtikuuta.

Demoversiossa on koettavana neljä eri pelitilaa, kaksi eri hahmoa – Luke ja Ryu – sekä kaksi eri pelikenttää. Lisäksi pelin odotettu World Tour -tila on koettavissa alkuvaiheissaan oman luodun hahmon muodossa.

Samalla pelin -versiosta julkistettiin vähimmäisvaatimukset. Näitä ovat vähintään Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Intel Core i5-7500- tai AMD Ryzen 3 1200 -tasoinen suoritin, kahdeksan gigatavua keskusmuistia, GTX1060- tai Radeon RX 580 -tasoinen näytönohjain neljän gigatavun muistilla, DirectX 21 tai uudempi ja vähintään 25 gigatavua tallennustilaa.

World Tour -pelitila tarjoaa uudenlaisen tavan kokea Street Fighterin pelimaailma. Se vie pelaajahahmon toiminnantäyteiselle kierrokselle ympäri maailman ja tuo koettavaksi kiehtovia taisteluita maasta toiseen. Tarinavetoista yksinpelikokemusta on maustettu roolipelimäisellä hahmonkehityksellä, joka mahdollistaa oman räätälöidyn pelihahmon kehityksen haluttuun suuntaan. Luvassa on taitopisteitä, joita voi käyttää erilaisin painotuksin hahmoa kehitettäessä. Hahmo voi myös hakea oppia peräti 18 eri taistelulajin mestarilta harjoittelemalla näiden taistelutyylejä ja -taitoja.

Street Fighter 6 auttaa pelaajaa hahmottamaan innovatiivisen äänijärjestelmän avulla taistelijoiden välistä etäisyyttä, tulevia hyökkäyksiä ja paljonko erikoisliikkeisiin tarvittavaa energiaa on. Tämä tekee pelistä helpommin lähestyttävän kaikenlaisille pelaajille kokemus- ja osaamistasoon katsomatta. Lisäksi uusille pelaajille on luvassa kattavia opetustiloja ja harjoitusohjelmia. Näiden ohella pelaaja voi valita ohjaustavan kolmesta eri vaihtoehdosta, joita ovat klassinen, nykyaikainen ja pelaamista helpottava dynaaminen ohjaustila, jossa tekoäly avustaa pelaajaa liikkeiden valinnassa.

Erilaisten yksin- ja moninpelimuotojen sekä kattavan World Tour -tilan myötä Street Fighter 6 tarjoaa kaikkien aikojen vaikuttavimman taistelupelikokemuksen runsaalla pelisisällöllä. Samalla peli on loikannut eteenpäin graafisesti ja tarjoaa nyt entistä yksityiskohtaisempaa ihasteltavaa aina haavoittuvia hahmomalleja myöten.

Myös pelin jatkokehitys on hyvässä vauhdissa ja luvassa onkin pelin julkaisun jälkeistä lisäsisältöä myös tuleville kuukausille. Kesällä mukaan saapuu Street Fighter V -osasta tuttu Rashid, kun taas syksyllä peli laajentuu erikoislaatuisen A.K.I.-taistelijan myötä. Ensi talvena mukaan liittyy nuori komentaja Ed ja tätä seuraavana keväänä legendoista legendaarisin petosoturi Akuma!

Yli 35 vuotta menestynyt pelisarja uudistuu, kun Street Fighter 6 uudistaa pelin keskeistä ideaa niin yksin- kuin moninpelaajien iloksi uudenlaisella ohjattavuudella ja uusilla hahmoilla. Mukana on runsaasti myös tuttuja ja suosittuja pelihahmoja erikoisvoimineen ja taistelutyyleineen. Street Fighter 6 -pelimaailmassa kyse on ennen kaikkea katujen kulttuurista ja elämäntyylistä. Talojen seinillä koreilevat graffitit, energinen musiikki ja värikkäät tapahtumapaikat ovat yhtäällä pelin keskiössä kuin sen persoonalliset taistelijatkin.

Uuden sukupolven pelilaitteiden myötä myös Street Fighter nousee uudelle tasolle elävöittäen graafista tyyliä. Samalla pelin uudistettu ohjausmekaniikka tarjoaa taistelupelien ihastuttavuuden sekä uusille pelaajille että vanhoille konkareille. Peräti 18 toisistaan poikkeavan taistelijan valikoimasta löytyy roppakaupalla vaihtelua sekä tuttujen että vähemmän tunnettujen hahmojen muodossa.

Street Fighter 6 julkaistaan 2. kesäkuuta 2023 sekä PlayStation 5, PlayStation 4 ja Xbox Series X sekä S -pelikonsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Erinomaisia metroidvania-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomaisia metroidvania-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Blasphemous

Humble Bundlessa on parhaillaan tarjolla edullinen pelipaketti, joka sisältää erilaisia metroidvania-pelejä kuten Hollow Knight, sekä .

Paketti maksaa yhteensä 13,96 euroa ja siihen kuuluvat nämä pelit:

Sekä nämä alennuskupongit:

  • Zapling Bygone -50%
  • Rain World: Downpour -20%

Peli ja lisäosat ovat -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös ja -alustoilla. Paketti on hankittavissa aina kesäkuun 21. päivä asti.

Kommentoi

”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum

Gollum (PS5)

2 / 10
Hyvää Jos tykkäät tuulahduksista vuosikymmenten takaa, on Gollum sinun juttusi. Arvostelumielessä plussia- ja miinuksia ei tarvinut juurikaan punnita keskenään. Huonoa Lähdemateriaalin täydellinen haaskaus. Pelimekaniikat. Vanhanaikaisuus. Ääninäyttely

Maailman tunnetuin fantasiakirja ja siihen pohjautuva elokuvasarja Taru sormusten herrasta ovat viihdyttäneet sukupolvien ajan miljoonia fantasiatarinoiden faneja ympäri maailman. Aiheesta on nähty myös useita erilaisia videopelejä, mutta yleensä joko sankareiden tai suurten armeijoiden katsantokannasta. Pian yksi tarinan suosituimmista sivuhahmoista, Klonkku, sai pitkän odotuksen jälkeen vihdoin oman videopelinsä. Siinä pelaaja pääsee ohjastamaan tätä traagisen tarinan hahmoa kirjoja ja elokuvia edeltävällä aikakaudella.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä omituisena hahmona, joka kaihtaa päivänvaloa ja suosii pimeitä luolia. Hän kaihtaa yhtäältä ihmisiä ja hobitteja kuin toisaalta Sauronin armeijan örkkejä ja peikkoja. Klonkun omaperäisyys yhdessä hänen kiehtovan tarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole missään mielessä perinteinen sankari, vaan enemmänkin eräänlainen oman tien kulkija ja pikemminkin surullinen antisankari. Osin juuri tästä syystä Klonkku on erinomainen pelihahmo.

Lord of the Rings: Gollum

Pelin tarina sijoittuu vuosia ennen Taru sormusten herran tarinaa. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu aikakauteen, jota ei kirjassa tai elokuvissa kuvailla. Monet pelin paikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia, sillä ne muodostavat yhtenäisen maailman peliä seuraavan ajanjakson kanssa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa Klonkun vapaan ohjaamisen, hiippailun ja taistelun pelimaailman vaaroja kohdaten. Pelissä hyödynnetäänkin runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä etenkin suuremmat vastustajajoukot ovat liian vaikeita Klonkun rajallisille kyvyille ja resursseille. Myös Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta kutkuttavan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä vastustajia, vaan matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

Paluu menneisyyteen – kirjaimellisestikin

Gollum ei koskaan ennakkomateriaalien perusteella vaikuttanutkaan miltään vuosikymmenen peliteokselta. Yllättyneet voinee lopussa nostaa kädet ylös, mitä lopulliseen raatituomioon tulee.

Ensituntuma Gollumin pelin lähtiessään rullaamaan on

”Matkustinko juuri ajassa taaksepäin noin rapeat kymmenisen vuotta?”

Sen verta kömpelöön maailmaan pelaaja heitetään, että tekninen porno loistaa kaukana poissaolollaan. Visuaalisesti se on suoraan sanottuna ruma, eikä sitä auta kieltää. Ulkopuolinen paikalle saapunut katselija olisikin voinut tuumata, että

”Jahas jahas, pelaakos siinä itse isäntä jotain PS3-latausta storessa”

No ei se isäntä pelaa mitään vuoden 2009 hittipeliä tässä, vaan ihan vuoden 2023 ”Next Generation” -julkaisua, joka on kankea, vetinen ja nykii kuin -30c pakkasessa kylmiltään startattu Lada. Niin paitsi, eihän Ladat kyllä temppuile talvikylmillä? No, ymmärsitte pointin!

Miten muuten bugit? Löytyykö niitä? No sanotaanko näin, että tässä kohtaa olisi viisaampi kysyä, että löytyykö Gollumista kohtia, jotka eivät bugita. Ja vastataan tässä nyt niin, että kyllä niitä muutamia kohtauksia sieltä täältä löytyy.

Pelaajalle luvataan paljon hiiviskelyä ja muuta ”taktisemman” oloista touhua, mutta enempi Gollum nojaa erittäin tönkköön tasohyppelyyn, koska sen kontrollit ja pelimekaniikat ovat myöskin varsin keskeneräisiä. Pelastaako sitten tarina laisinkaan? No lisäähän tässä pääsee haukkumaan, sillä yleensä vastaavissa epäonnistumisissa voidaan kehua edes sentään sitä tarinaa, mutta kun ei niin ei. Pelin tarinamaailma on kuin ala-asteen äidinkielen vihkosesta suoraan revitty. Muistan itse kirjoittaneeni vastaavia räpellyksiä, eikä minun teoksistani koskaan tehty pelejä. Vai enkö vain jaksanut yrittää tarpeeksi huipulle? Mene ja tiedä..

Save ur money, honey….

Lord Of The Rings: Gollum on häpeällinen muistutus aikakaudesta, jolloin päin honkia tehtyjä halpoja lisenssipelejä julkaistiin tuon tuosta. Vaikka sitä yrittää kuinka paistaa voissa, ja käännellä menemään hyvältä maistuvassa rasvassa – ei se siitä miksikään muutu. Ei, vaikka väkisinkin yrittää. Kuluttajana olisin ehkä hieman näreissäni, jos olisin pelistä maksanut täyden. Entäpä kun sen saa halvalla markka marketista? No suosittelen pysymään kaukana silloinkin….

The Lord of the Rings: Gollum julkaistiin sekä - ja sekä S -pelikonsoleille että :lle syyskuun 1. päivä. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi