Suomen Overwatch-maajoukkueelle ensimmäinen voitto Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen Overwatch-maajoukkueelle ensimmäinen voitto

Ensimmäiset pelit World Cupista on pelattu tänään Etelä-Korean Incheonissa. Suomen Overwatch-maajoukkue, jonka kokoonpanoon kuuluu ammattipelaajia muun muassa Philadelphia Fusion, Dallas Fuel, LA Gladiators ja Houston Outlaws -joukkueista, on voittanut ensimmäisen ottelunsa Hong Kongia vastaan 4-0.

Suomen joukkue näytti taktiset hampaansa ensimmäisen, Iliokseen sijoittuvan pelin molemmissa erissä, jossa he ottivat tietoisen riskin aloittamalla vaihtamalla hahmoja ja pääsivät nopeasti niskan päälle. Vahvoja yksilösuorituksia nähtiin erityisesti Reinhardtia pelaavalta Fragilta ja Widowmakeria sekä Brigittea pelaavalta Linkzriltä.

Toinen peli, jossa kenttänä oli Kings Row, Suomi pelasi kahdella tarkka-ampujalla ja vahvisti taktiikkaansa. pelasi Hanzoa ja Widowmakeria, joka osoittautui hyväksi strategiaksi. Toisen pelin molemmissa erissä tarkka-ampujat ja pääsivät loistamaan ja muut pelit jatkuivat yhtä mallikkaasti. Suomen joukkueen alku on ensimmäisen pelin perusteella hyvin lupaava, ja pääliigan tähtipelaajat ovat odotetusti näyttäneet osaamisensa terävimmän kärjen.

Seuraa suomen maajoukkuetta Twitterissä: @owwcfinland

Overwatch World Cup 2018

30-vuotisjuhlaansa viettävän Assembly-tapahtuman ohjelma on julkaistu Kommentit pois päältä artikkelissa 30-vuotisjuhlaansa viettävän Assembly-tapahtuman ohjelma on julkaistu

Assembly 2022

Kolmen vuoden odotuksen jälkeen Helsingin Messukeskuksen valtaa jälleen tuhansien pelinäyttöjen ja led-valojen loiste, kun Summer 2022 eli Suomen suurin pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvä tapahtuma juhlitaan 4.-7.8.2022.

Ensimmäinen Assembly järjestettiin vuonna 1992, joten tämän kesän tapahtuma on Assemblyn 30-vuotisjuhla. Tapahtuman pääpaino on e-urheilun lisäksi vahvasti tapahtuman juurilla demoskenessä eli digitaalisen taiteen alakulttuurissa. Viimeksi Assembly Summer nähtiin vuonna 2019 ja se keräsi yli 20 000 digitaalisesti valveutunutta kävijää.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana kävijät pääsevät tutustumaan pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvään runsaaseen ohjelmaan. Tapahtumaan on saatavilla sekä konepaikka- että kävijälippuja, joita voi ostaa Tiketistä. Valitsemalla toimitustavaksi Kivran, kävijät saavat erilaisia etuja, kuten nopeamman sisäänpääsyn ja pääsyliput ilman toimituskuluja.

Turnaukset ja pelaaminen

Assemblyilla on kaksi kilpapelaamiseen keskittyvää ohjelmalavaa. Tapahtumassa nähdään ammattilaistason esports-turnauksia, joista isoimpana on Pro -turnaus. Sen 15 000 euron palkintopotista saapuvat ottelemaan kutsuvieraina Suomen parhaat joukkueet Academy, Gaming, Esports ja .

Tuttuun tapaan luvassa on myös useita avoimia turnauksia, joista osaan voi osallistua omalta konepaikalta. Nämä ovat Bring Your Own Computer eli BYOC-turnauksia, joiden voittajille on luvassa tuotepalkintoja sekä mainetta ja kunniaa. Avoimia harrastelijatason turnauksia järjestetään Counter-Strike: Global Offensive-, -, -, - ja -pelien parissa. Tarkemmat palkinnot ja turnausten mahdollistavat kumppanit ilmoitetaan heinäkuun alussa.

Suuren suosion saaneen taistelupelilava Assymyllyn kehässä pääsee näkemään, kokemaan ja osallistumaan myllytykseen Guilty Gear: Strive-, Street Fighter V: CE-, Tekken 7-, The King of Fighters XV- ja Super Smash Bros. Ultimate -peleissä. Assymyllyssä palkintopottina on 1 000 euroa jokaisessa pelissä.

Pelilavalla nähdään myös KOR-FIN Esports Festival 2022 -tapahtuman PUBG-ottelu. Siinä korealaiset ja suomalaiset ottelevat siitä, kumpi maa on parempi PUBG-pelissä. Striimin tuotanto järjestetään ja lähetetään Assembyilta. Kaiken tämän lisäksi juhlatapahtumaan on luvassa myös muita turnauksia, jotka julkaistaan heinäkuun aikana.

Assyilla voi tehdä myös nostalgisen vierailun retropelien maailmaan. Paikalla on Pelihalli Sugoin rakastettuja arcade-pelikoneita, joita kävijät pääsevät pelaamaan ilmaiseksi. Skrolli-lehden pisteellä Creative Zonessa pääsee pelaamaan vanhoja pelejä verkossa. Nostalgiaa tuo myös I love 8-bit -näyttely, joka tarjoaa käyttökokemuksen 80-luvun rakastetuimpien tietokoneiden parissa. Luvassa on myös muuta pelikulttuuriin liittyvää sisältöä.

Digitaalinen taide ja kulttuuri

Assembly on saanut alkunsa 90-luvulla demopartyna eli tapahtumana, jonne saavuttiin esittelemään ja ihailemaan tietokoneiden avulla luotuja taideteoksia. Yhä tänä päivänä tapahtuman keskiössä on digitaalinen taide eli demokompot, joita nykyään löytyy ohjelmoinnin lisäksi myös useissa audiovisuaalisissa kategorioissa. Demoja nähdään niin pelinkehityksen, ohjelmoinnin, valokuvaamisen, musiikin, grafiikan kuin demojen, oldskool-demojen ja rajoitettujen demojen kompojen parissa.

Creative Zonelta löytyy Assemblyjen luovan toiminnan keskus, jossa pääsee tutustumaan ohjelmointiin, pelinkehitykseen ja elektroniikkaan sekä teknologiaan yleisesti. Creative Zonen Hacklab tutustuttaa kävijät ihmeellisiin koneisiin ja laitteisiin, kuten Tsernobyl-ydinreaktorisimulaattoriin ja 3D-tulostimiin. Paikan päällä on myös Skrolli- ja Retro Rewind -lehdet, joiden osastolla voi kokeilla tuttuja ja erikoisempia kotimikroja sekä pelata moninpelejä kavereiden kanssa. Tarjolla on myös workshopeja muun muassa pelinkehityksen parissa.

Scene Lounge tarjoaa olohuoneen, jonne mediataiteesta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan demoihin ja muihin harrastajiin. Siellä on tarjolla myös omia kilpailuja ja lähestyttäviä kompoja.

Arttech-seminaareissa voi seurata luentoja liittyen polttaviin teknologisiin aiheisiin ja sisältöihin.

Tapahtumassa nähdään myös cosplay-kilpailu, jossa kilpaillaan sekä yksilö- että ryhmäkategoriassa hahmoiksi pukeutumisen taidoista. Cosplay-finaali on nähtävissä lauantaina 6.8. päälavalla, jolloin fiktio konkretisoidaan upeiksi lavaesityksiksi ja tarkkaan hiotuiksi puvuiksi.

Aktiviteetit ja Expo-alue

Expo-alueen toimijoiden ohjelmistosta löytyy lisää turnauksia, aktiviteetteja, arvontoja sekä huikeita Assytarjouksia. Niitä tarjoavat muun muassa kumppanimme Jimm's PC-Store ja Gigantti. Streamcorner by IS tuo jälleen kerran paikan päälle kotimaan parhaimpia striimaajia.

Assembly Friends -osastoilla ohjelmasta vastaavat erilaiset pelialan järjestöt ja toimijat, kuten Female Gaming Finland, Pelaajat.com, KOVA Esports, HAVU Gaming, Enhanced Esports ja Social Gaming.

Tarjolla on paljon keskusteluja, pelistriimejä, kilpailuja, bingoa ja peliohjelmaa. Lisäksi expo-alueelta löytyy useiden eri IT-alan toimijoiden pisteitä, joissa voi tutustua tietotekniikan kiinnostaviin villityksiin ja ilmiöihin. Lisää julkistuksia heinäkuulle on vielä luvassa myös expo-alueen ja aktiviteettien suhteen.

Oleskelu ja ajanvietto

Sisätilojen pisteiltä löytyy rentoutumiseen varattuja alueita. Tämän vuoden juhlatapahtumassa tarjolla on myös ulkoalue, jonne kävijät voivat tulla rentoutumaan ja herkuttelemaan pelisessioiden välissä. Ulkoalueelta löytyy useita ruokarekkoja, kuten Dah Boban kuplateet, Happy Wafflesin näyttävät ja gluteenittomat kuplavohvelit, Crusty's Pizzan suussa sulavat pizzasiivut sekä Mr. Deliciousin herkulliset kebabit ja falafelit.

Bittiliiga tarjoaa yhdessä Jyväskylän työllisyyspalveluiden kanssa nuorille työnhakijoille uudenlaisen tavan hankkia kokemusta pelialalta Kommentit pois päältä artikkelissa Bittiliiga tarjoaa yhdessä Jyväskylän työllisyyspalveluiden kanssa nuorille työnhakijoille uudenlaisen tavan hankkia kokemusta pelialalta

Bittiliiga

Jyväskylän työllisyyspalvelut ja Bittiliiga tarjoavat jyväskyläläisille nuorille työnhakijoille uudenlaisen tavan hankkia kokemusta pelialalta. Bittiliigassa nuori työtön työnhakija voi todentaa digi- ja työelämätaitoja liigan pelitoiminnan, elektronisen urheilun sekä striimi- ja mediatuotannon parissa.

Kiinnostaako sinua elektroninen urheilu? Oletko miettinyt millaista olisi olla e-Sports kommentaattori? Entä haaveiletko pelivideoiden editoinnista, kameratyöskentelystä tai toimittajan urasta? Bittiliigassa pääset harjoittelemaan työelämätaitoja digitaalisilla alustoilla pelaamisen ja elektronisen urheilun parissa. Liigan pelattavina peleinä ovat muun muassa , ja ja monet muut pelit. Bittiliigan työkokeiluun on haku käynnissä 8.9. saakka.

Bittiliigassa pelataan niitä pelejä, joita nuoret pelaavat muutenkin vapaa-ajalla. Digitaitoihin liittyviä eri rooleja pääsee kokeilemaan peliympäristössä laajasti aina pelinjohtajasta lähtien. Näistä taidoista on hyötyä, hakeutui tulevaisuudessa mille alalle tahansa,

kertoo Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä

Bittiliigaan osallistuva nuori työnhakija-asiakas pääsee Bittiliigaan työkokeiluun ja saa samalla työkokemusta pelialalta.

Pelimaailmassa liikkuvilla nuorilla on jo paljon tarvittavia taitoja työelämää varten. Bittiliigassa voi etsiä omaa juttua ja hioa taitoja vielä tulevaa ammattialaa varten. Bittiliigassa mukana olevat nuoret saavat osaamistodistuksen kertyneistä digitaidoista.

Lähteelä jatkaa

Jari Solismaa Bittiliigasta kannustaa työnhakijana olevia nuoria ilmoittautumaan Bittiliigaan.

Bittiliigan työkokeilussa nuori voi räätälöidä osallistumistaan kiinnostuksen kohteiden mukaan ja tarjontaa löytyy pelaamisen ohella muun muassa elektronisen urheilun valmennuksen, selostamisen, kameraoperoinnin, videoeditoinnin ja peliohjaamisen teemoista.

kertoo Solismaa

Bittiliigaan sitoutuneet nuoret saavat akatemian päätyttyä stipendin, jonka tavoitteena on tukea nuoren digitaalista harrastamista. Stipendien arvo on 50–200 euroa.

Bittiliigassa on paljon toimintaa, johon voi hakea mukaan kaikki jyväskyläläiset nuoret. Bittiliigan työkokeiluun voi hakea kuntakokeilun asiakkaaksi kuuluvat nuoret työttömät työnhakijat 8.9.2021 saakka.