Tältä Elden Ring näyttäisi alkuperäisellä PlayStation -konsolilla Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä Elden Ring näyttäisi alkuperäisellä PlayStation -konsolilla

Elden Ring PS1

Monet suositut pelit ovat. viime aikoina saaneet demake-versioinnit, eli ne on saatu näyttämään vanhojen konsoleiden versioilta. Nyt vuorossa on hiljattain ilmestynyt hittipeli Elden Ring.

Kyseisen videon taustalla on tubettaja nimeltään Hoolopee, joka on aiemmin käsitellyt mm. Death Stranding sekä Resident Evil Village -pelit. Videolla nähdään avoimen maailman pelistä tuttuja alueita sekä pelottavia vastustajia.

Myös monia muita demake-projekteja on meneillään. Näistä yksi on Bloodbornen PS1-versiointi Unreal Enginen avulla. Kyseisen tekeleen taustalla on pelinkehittäjä Lilith Walther. The Witcher 3: Wild Hunt -pelin kohuttu kylpyammekohtaus on myös saanut aikoinaan oman PS1-versioinnin.

Modaaja loi Super Nintendosta konsolin, joka kykenee pyörittämään PlayStation-pelejä Kommentit pois päältä artikkelissa Modaaja loi Super Nintendosta konsolin, joka kykenee pyörittämään PlayStation-pelejä

Kaikkea sitä näkee, kun vanhaksi elää. YouTube-modaaja James Channel on luonut -konsolin, joka pystyy pyörittämään -pelejä. Tämä Frankensteinin luomuksen kaltainen projekti on kieltämättä kunnianhimoinen osoitus moderoijan nokkeluudesta ja intohimosta aihetta kohtaan.

Projekti sai inspiraationsa surullisenkuuluisasta ”Nintendo PlayStation” -prototyypistä, jonka Sony ja Nintendo kehittivät varhaisina 1990-luvun vuosina. Vaikka tuo yhteistyö lopulta kariutui, James Channel vei konseptin askeleen pidemmälle integroimalla PlayStation-emolevyn onnistuneesti Super Famicomin (japanilainen SNES) kuoreen.

Tuloksena oleva laite sisältää pystysuuntaisen levyaseman, joka korvaa Super Famicomin pelikasettipaikan. Vaikka muunnettu SNES näyttää epätavalliselta, on huomionarvoista, että James Channel on onnistunut tekemään siitä toimivan. Hattu täten siis päästä!

YouTube-videossa, joka dokumentoi luomisprosessia, James Channel selittää yksityiskohtaiset vaiheet, jotka hän otti muuttaakseen Super Famicomia ja integroidakseen PlayStation-komponentit. Hän myös esittelee, miten muunnettu SNES käynnistyy ja lataa PlayStation-pelejä.

Videon voit ottaa haltuun tästä alta:

Edesmennyt rokkikukko Lemmy Kilmister oli intohimoinen videopelien ystävä – harvinaista videomateriaalia nyt katsottavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Edesmennyt rokkikukko Lemmy Kilmister oli intohimoinen videopelien ystävä – harvinaista videomateriaalia nyt katsottavissa

Videopelihistorioitsija Damiano Gerli on löytänyt pätkän italialaisesta televisiosta, jossa edesmennyt, mahtava ja suuri Motörheadin laulaja päästelee -pelin parissa.

Vuoden 1997 pätkässä legendaarista rock-miestä kysytään, pitääkö hän videopeleistä. Rokkikukon vastaus on melko voimakas ”Totta kai!”

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lemmy on puhunut rakkaudestaan videopeleihin, erityisesti Sonic-pelisarjaan. Retro Gamerin Nick Thropen mukaan hän antoi haastattelun lehdelle muutama vuosi sitten ja paljasti pitävänsä Knucklesin pelaamisesta Sonic-peleissä. Hän kertoi myös omistaneensa uransa aikana monia pelikonsolityyppejä, mukaan lukien Lynx, , , ja . Lisäksi hän piti Strider-pelistä, mutta hän koki sen niin vaikeaksi, että jopa ”kahden helvetin kuukauden” pelaamisen jälkeen hän ei kyennyt kaatamaan Grandmaster Meioa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun otetaan huomioon Sonic 2:n julkaisun vuosi 1992 ja vuosi 1997, voisi olettaa, että Lemmy piti Mega Drive -konsoliaan bussissa säännöllisenä viihteenlähteenä.