Tehokkuutta kohtuuhinnalla- testissä Erazer Engineer X10 MD34630 Kommentit pois päältä artikkelissa Tehokkuutta kohtuuhinnalla- testissä Erazer Engineer X10 MD34630

Erazer Engineer X10 MD34630

Suorituskyky8
Esteettisyys7.5
Hinta/laatu8.5
8 out of 10
Plussat Tehokas suorituskyky peleissä. Tyylikäs muotoilu. Helppo päivittää. Kilpailukykyinen hinta Miinukset Halvat komponentit. Prosessorin lämpötilat voivat nousta korkealle. Rajoitettu päivityspotentiaali


Erazer Engineer X10 MD34630 on , joka kuuluu Erazer Engineer X10 -sarjaan. Se on suorituskykyinen tietokone, joka on suunniteltu pelaajille ja muille käyttäjille, jotka tarvitsevat tehokkaan koneen vaativiin tehtäviin.

Erazer Engineer X10 MD34630:ssä on Intel Core i5-11400 -prosessori ja NVIDIA RTX 4060 -näytönohjain. Siinä on myös 16 Gt DDR4 RAM-muistia ja 1 Tt:n kiintolevy (SSD). Tämä laitekokoonpano pystyy käsittelemään jopa vaativimmat pelit ja sovellukset. Erazer Engineer X10 MD34630:ssa on valkoinen ja lasinen kotelointi tyylikkäällä designilla. Siinä on myös monipuolisesti portteja, kuten USB-A, USB-C, HDMI ja Ethernet.

Erazer Engineer X10 MD34630 on tyylikäs pelitietokone, joka tarjoaa houkuttelevan hinta-laatusuhteen. Tässä arvostelussa tarkastelemme koneen ominaisuuksia, suorituskykyä ja hintaa, ja annamme arvion sen sopivuudesta erilaisille käyttäjille.

Testitulokset osoittavat, että Erazer Engineer X10 MD34630 pystyy pyörittämään vaativiakin pelejä korkeilla grafiikka-asetuksilla. Näytönohjaimen lämpötilat pysyivät kohtuullisissa rajoissa jopa raskaassa rasituksessa, ja prosessorin lämpötilat pysyivät enimmäkseen kurissa.

Esimerkiksi nuorille erittäin osuva titteli Fortnite pyöri keskimäärin 150 fps:n nopeudella suurimmalla osalla asetuksista high-tasolla ja osalla epic-tasolla. Kuvataajuus tipahteli ajoittain, mutta pysyi yleisesti ottaen vakaana. Raskaassa kuormituksessa prosessorin lämpötilat saattoivat nousta korkeiksi, mikä saattoi johtaa pätkimiseen.

Järjestelmän komponentit ovat pääosin edullisia, mutta ne on asennettu siististi ja ammattimaisesti. Osien päivittäminen on helppoa, mutta kalliimpien komponenttien asentaminen voi nostaa järjestelmän hintaa merkittävästi.

Erazer Engineer X10 MD34630:n hinta on kilpailukykyinen, ja se tarjoaa hyvää vastinetta rahalle. Takuu on kaksi vuotta, mikä on tavallinen tässä hintaluokassa.

Erazer Engineer X10 MD34630 on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka etsivät tehokasta ja tyylikästä pelikonetta kohtuulliseen hintaan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että edulliset komponentit saattavat lyhentää järjestelmän käyttöikää ja rajoittaa sen suorituskykyä tulevaisuudessa.

Sopii parhaiten:

 • Pelaajille, jotka etsivät tehokasta pelikonetta kohtuulliseen hintaan.
 • Käyttäjille, jotka arvostavat tyylikästä muotoilua.
 • Käyttäjille, jotka haluavat helposti päivitettävän järjestelmän.

Ei sovi:

 • Käyttäjille, jotka etsivät pitkäikäistä järjestelmää.
 • Käyttäjille, jotka haluavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
 • Käyttäjille, jotka haluavat päivittää järjestelmää kalliimmilla komponenteilla.

Testi: Samuli Annala

Turtle Beach julkaisee uusia pelitarvikkeita toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Turtle Beach julkaisee uusia pelitarvikkeita toukokuussa

Turtle Beach

Pelitarvikevalmistaja on esitellyt useita uusia pelikuulokkeita, näppäimistöjä ja hiiriä, jotka tulevat markkinoille toukokuussa 2024. Uudet tuotteet tarjoavat pelaajille korkealaatuista ääntä, suorituskykyä ja muokattavuutta.

Kuulokkeet

 • Turtle Beach Stealth 600: Kolmannen sukupolven Stealth 600 -kuulokkeet tarjoavat matalan viiveen 2,4 GHz:n langattoman yhteyden, Bluetooth-yhteyden, tehokkaat 50 mm:n Nanoclear™-ajurit, 80 tunnin akunkesto ja tekoälyohjattu mikrofonin melunvaimennus. Hinta: 115,99 €.
 • Turtle Beach Stealth 500: Stealth 500 -kuulokkeet tarjoavat langattoman monialustayhteyden, säädettävän kelluvan kuulokepannan ja 40 tunnin akunkesto. Hinta: 93,99 €.
 • Turtle Beach Atlas Air: Atlas Air on ensimmäinen langaton avoin -pelikuuloke, joka tukee 24-bittistä äänentoistoa. Siinä on tarkat 40 mm:n ohjaimet, avoin, kelluva korvakuppisuunnittelu, matalan viiveen 2,4 GHz:n langaton yhteys, Bluetooth, 50 tunnin akunkesto ja Waves 3D -ääni. Hinta: 189,99 €.

Näppäimistöt

 • Turtle Beach Vulcan II TKL Pro: Vulcan II TKL Pro -näppäimistö on kompaktissa TenKeyLess(TKL) -muodossa ja siinä on magneettiset Hall Effect -kytkimet, jotka takaavat luotettavat näppäinpainallukset ja täysin säädettävän toimintapisteen. Hinta: Ei saatavilla.
 • Turtle Beach Vulcan II: Vulcan II -näppäimistö on täysikokoinen ja siinä on mekaaniset kytkimet ja RGB-valaistus. Hinta: Ei saatavilla.

Hiiret

 • Turtle Beach Burst II Air: Burst II Air on erittäin kevyt (47 grammaa) langaton pelihiiri, jossa on Turtle Beachin Owl-Eye 26K DPI -optinen sensori ja TITAN-optiset kytkimet. Hinta: 115,99 €.

Kaikki uudet Turtle Beach -pelitarvikkeet ovat ennakkotilattavissa nyt valmistajan verkkosivuilta ja osallistuvilta jälleenmyyjiltä maailmanlaajuisesti.

Upea debyytti PC-maailmaan – Arvostelussa Horizon Forbidden West Complete Edition Kommentit pois päältä artikkelissa Upea debyytti PC-maailmaan – Arvostelussa Horizon Forbidden West Complete Edition

Horizon Forbidden West Complete Edition (PC)

8.5 / 10
Hyvää Grafiikat. Tarina. Taistelukosketus. Konehirviöt. Huonoa Keltaisen maalin syndrooma. Yhteenveto Uskomattoman hyvältä näyttävä ja tuntuva peli, joka valitettavasti kärsii keltaisen maalin syndroomasta. Kyseessä on silti varsin onnistunut käännös PC-maailmaan.

Guerrilla Gamesin ja PlayStationin arvostettu on vihdoin saapunut :lle. Otimme toimituksessa pelin testiin ERAZER Engineer X10 -pelitietokoneella, jonka arvostelimme myös aikaisemmin. Kyseinen Horizon Zero Dawnin jatko-osa heittää pelaajat jälleen värikkääseen post-apokalyptiseen maailmaan, joka on täynnä vaikuttavia robottiolentoja ja piilotettuja vaaroja. Aloy, sitkeä päähenkilömme, aloittaa uuden lännen suuntautuvan matkan selvittääkseen kuolemanvaaran, joka uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta.
 
Pääset tutkimaan Kaukomaita ja taistelemaan suurempia, uskomattomampia koneita vastaan. Kohtaa uusia heimoja, kun palaat Horizonin kaukaisen tulevaisuuden postapokalyptiseen maailmaan. 
Maa on kuolemassa. Myrskyt ja pysäyttämätön punainen vitsaus riepottelevat ihmiskunnan raunioita ja siellä selviytyviä. Uudet koneet ovat saapuneet saalistamaan heidän rajaseuduilleen ja elämä maapallolla on syöksymässä kohti uutta sukupuuttoa. 

Hieno maailma vetää puoleensa…

Peli tuntuu ensikosketukselta hyvältä ja näyttää vielä paremmalta. Hahmot ovat mielenkiintoisia ja mitään peliä rikkovaa bugia ei pelatessa näkynyt. 

Tekemistä löytyy päätehtävien lisäksi sivutehtävistä ja esineiden keräilystä, esimerkiksi aseiden ja haarniskan päivityksiä varten.  Erilaisia pulmia on myös tarjolla avainten etsimisestä hyppytaitoa vaativiin ongelmiin. 

Kontrollit ovat helposti opittavissa ja johdonmukaisia. Aserullasta pystyy nopeasti tekemään lisää ammuksia tarvittaessa, ja pelaaja pystyy varustautumaan usealla eri aseella. Taitoja pitää avata kuten roolipeleissä on tapana, ja niiden avaaminen antaa pelaajalle esimerkiksi lisää vahinkoa hyökkäyksiin tai puolustuselementtejä vastaan. Aseita pystyy päivittämään perusvahingon lisäksi erilaisilla käämeillä, jotka voivat lisätä aseeseen elementtivahinkoa tai parantaa aseen omaa vahinkoa.

Mutta mutta…

Grafiikoissa ei juurikaan ole moittimista, sillä kaikki näyttää upealta. Hahmot ja varusteet näyttävät upeilta, ja konehirviöt näyttävät hienoilta ja vaarallisilta. Erityiskehut saa pelin uskomattoman upea luonto ja tutkittava maailma, ne ovat aivan upeaa tuotantoa.

Miinuksena on tätäkin peliä riivaava keltaisen maalin syndrooma ja ylenpalttinen infotulva näytöllä: kiivettävät seinät ja kalliot on maalattu keltaisella maalilla ja kaikki poimittavissa olevat esineet näytetään ruudulla.

Tämä on turhauttavaa siinä mielessä, että pelaajalla on käytössään skanneri, joka skannaa Aloy'n ympäröivää maailmaa ja näyttää interaktiiviset kohteet. Tämä rikkoo, ainakin omasta näkökulmastani, pelin immersiota. Ajatuksen ymmärtäisi pelin alussa harjoitteluna, mutta tällainen pelaajan kädestä pitäminen syö pelin tutkimisen intoa.

Äänimaailmasta ei juurikaan ole moitittavaa – musiikki on hyvää ja ääninäyttely sekä efektit toimivat.

Horizon Forbidden West PC on vahva porttaus, joka tarjoaa visuaalisesti upean ja immersiivisen avoimen maailman kokemuksen. Vaikka joitain optimointiongelmia saattaa ilmetä, tehokkaat tietokoneet voivat todella näyttää pelin graafisen voiman. Jos olet avoimen maailman seikkailuiden fani, Horizon Forbidden West on ehdottomasti pelattava PC:llä.

Arvostelu: Pasi W.

Testattu: Erazer Engineer X10