Uncharted elokuvan ensi-ilta myöhästyy viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Uncharted elokuvan ensi-ilta myöhästyy viikolla

Uncharted

Aivan kuten eilen uutisoimme -elokuvan myöhästymisestä, myös tulevan -elokuvan ensi-iltaa joudutaan odottelemaan viikon pidempään.

Elokuvan piti ilmestyä alunperin helmikuun 11. päivä ja nyt uudeksi ensi-iltapäiväksi on ilmoitettu helmikuun 18. päivä. Alunperin elokuvan piti ilmestyä jo kesäkuussa 2021, mutta julkaisuajankohtaa siirrettiin alkuvuodesta.

Uncharted -elokuva perustuu vuonna 2007 ilmestyneeseen Uncharted: Drake's Fortune -peliin. Elokuvassa pääosan nuorta Nathan Drakea näyttelee Tom Holland ja muissa rooleissa nähdään mm. Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophie Ali ja Tati Gabrielle.

Elokuvan ohjaaja on ehtinyt vaihtua jo seitsemään otteeseen. Viimeisimpänä ohjaajana on toiminut Ruben Fleischer (Zombieland, Venom).

Uusi Mortal Kombat -elokuva on nyt kuvattu Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi Mortal Kombat -elokuva on nyt kuvattu

Mortal Kombat

on julkaisemassa uutta -elokuvaa, joka on jatkoa vuoden 2021 HBO Maxille julkaistulle rebootille. Mortal Kombat 2:n tuottaja Todd Garner vahvistaa, että jatko-osan kuvaukset ovat nyt purkissa.

Näyttää siltä, että jatko-osaan on selvästi sujunut nopeasti ja tuotteliaasti. Kuvausten pääosin aloittua marraskuussa 2023, elokuva on edennyt ripeästi, ottaen huomioon Hollywoodin laajat viivästykset suoranaisina seurauksina WGA:n ja SAG-AFTRA:n lakkojen aikana. Ohjaaja Simon McQuoid palasi ohjaamaan jatko-osaa yhdessä Moon Knight -käsikirjoittajan Jeremy Slaterin kanssa. Alkuperäinen elokuva osoittautui jonkinlaiseksi pettymykseksi, mutta The Boys -sarjan tähti Karl Urbanin liittyminen mukaan legendaarisen Johnny Cagen roolissa on antanut faneille enemmän toivoa siitä, että tällä kertaa asiat voisivat olla paremmin.

Hiroyuki Sanada palaa jatko-osassa Scorpionin rooliin, vaikka hän aluksi epäröi vahvistaa osallistumistaan. Kuitenkin viime kuussa julkaistu vilauksen antoi viitteitä siitä, että legendaarinen japanilainen tähti todellakin näyttelee jälleen roolinsa. Mukana ovat myös Shao Khan (Martyn Ford), prinsessa Kitana (Adeline Rudolph) ja fanien suureksi iloksi Quan Chi (Damon Herriman). Lisääntyneet rakastettujen hahmojen määrä vihjaa siitä, että elokuvan tiimi pyrkii tarjoamaan katsojille enemmän siitä, mitä nämä haluaisivat nähdä tällä kertaa.

Edellinen Mortal Kombat elokuva ilmestyi elokuvateattereihin ja HBO Maxiin 16. huhtikuuta 2021.

Lukuisista hittipeleistä tunnettu Naughty Dog on vaarassa jäädä kärryiltä PS5:n kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Lukuisista hittipeleistä tunnettu Naughty Dog on vaarassa jäädä kärryiltä PS5:n kanssa

Sony Interactive Entertainmentin tytäryhtiö tunnetaan kriitikoiden ylistämistä ja kaupallisesti menestyneistä videopelisarjoistaan, kuten Unchartedista ja The Last of Usista. Studio ei kuitenkaan ole vielä toimittanut todella uraauurtavaa peliä :lle, joka on ollut markkinoilla jo yli kaksi vuotta.

Edellisissä konsolisukupolvissa Naughty Dog on jatkuvasti työntänyt pelaamisen rajoja innovatiivisilla pelimekaniikoillaan, upealla grafiikalla ja kiehtovalla tarinankerronnalla. Studion PS2-pelit, ja , mullistivat alustagenren, kun taas PS3-pelit, 2 ja 3, asettivat uudet standardit elokuvamaisille toimintaseikkailupeleille. PS3:n ja sen jatko-osa PS4:llä määrittelivät uudelleen tarinankerronnan videopeleissä ja keräsivät kriitikoiden ylistystä ja lukuisia palkintoja.

PS5:n julkaisun jälkeen Naughty Dog on kuitenkin keskittynyt ensisijaisesti aiempien peliensä uudelleenmasterointiin ja uudelleenkäsittelyyn uutta konsolia varten. Uncharted: Legacy of Thieves Collection ja The Last of Us Part 1 -remake ovat molemmat erinomaisia pelejä, mutta ne eivät ole täysin uusia kokemuksia. Pelaajat, jotka ovat jo pelanneet näitä pelejä PS4:llä, eivät löydä näistä remasteroinneista juuri mitään uutta tai innovatiivista.

Kun muut studiot, kuten Santa ja , ovat jatkaneet pelien rajojen pidentämistä PS5-peleillään, kuten God of War Ragnarokilla ja Spider-Man 2:lla, Naughty Dog näyttää menettäneen vauhtinsa. Studion viimeaikainen tuotanto on ollut alitehokasta, eikä mikään viittaa siihen, että todella mullistava nimike olisi tulossa.

On epäselvää, mikä on aiheuttanut Naughty Dogin alamäen viime vuosina. Ehkä studio kamppailee sopeutuessaan PS5-ajan uusiin haasteisiin ja odotuksiin. Tai ehkä tiimi on yksinkertaisesti ottanut varovaisemman lähestymistavan kehitystyöhönsä ja keskittynyt remasterointeihin ja uusintaversioihin samalla, kun se työstää uutta IP:tä tai todella kunnianhimoista uutta projektia.

Oli syy mikä tahansa, on pettymys nähdä, että Naughty Dog, joka on aikoinaan ollut yksi alan innovatiivisimmista ja menestyksekkäimmistä studioista, kamppailee löytääkseen jalansijaa PS5:llä. Toivottavasti studio pystyy löytämään uudelleen mojonsa ja toimittamaan todella uraauurtavan pelin, joka jälleen kerran vahvistaa sen paikan pelialan johtavana tekijänä.