Valve julkaisi 3D-mallit Index VR -setistä vaikkapa modattavaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Valve julkaisi 3D-mallit Index VR -setistä vaikkapa modattavaksi

GitHubista löytyy nyt -setin mallit jokaiselle ladattavaksi ja muokattavaksi Creative Commons -lisenssin alla. Jokainen siis voi ladata ja muokata tiedostoja, muttei hyötyä niistä taloudellisesti itse ilman Valven lupaa. Juuri ilmestyneen setin ajatus onkin ollut sen muokattavuus. on jopa antanut tietoa missä esimerkiksi eri sensorit sijaitsevat laitteessa, joten ihmiset voivat huolettomammin kikkailla kapineen kanssa ilman niin suurta riskiä rikkoa sen tekniikkaa.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta kun Valve on antanut omaa designiään jakoon. Vuonna 2016 saatavilla on ollut CAD-piirustukset Steam-ohjaimelle.

Kuva Valvelta.

Steam Deck telakan julkaisua viivästetään Kommentit pois päältä artikkelissa Steam Deck telakan julkaisua viivästetään

Steam Deck -telakka

on ilmoittanut viivästyttävänsä kannettavan -peli-:n telakan julkaisua. Telakan piti alunperin ilmestyä jo kevään lopulla.

Syyksi viivästymiselle ilmoitetaan komponenttipula ja koronaviruksen aiheuttamat sulut tuotantolaitoksissa. Telakan valmistusongelmat eivät kuitenkaan Valven mukaan vaikuta varsinaisen Steam Deck -laitteen tuotantoon.

Tuotanto-ongelmien ajan Steam Deck -tiimi aikoo parantaa yhteensopivuuksia erilaisten USB-C hubien ja erillisten näyttöjen välillä.

Steam Deck -telakalle ei vielä toistaiseksi ole annettu uutta julkaisuajankohtaa.

Valve tulee tarjoamaan Steam Deckin varaosia iFixitin kautta Kommentit pois päältä artikkelissa Valve tulee tarjoamaan Steam Deckin varaosia iFixitin kautta

Steam Deck

Valven odotetun kädessä pideltävän -peli-:n odotetaan lähtevän ennakkotilaajille tämän kuun lopulla. Nyt on varmistanut, että se tulee tarjoamaan varaosia laitteeseen -sivuston kautta.

Varaosien saaminen tarkoittaa, että käyttäjät voivat korjata laitteitaan kotioloissa. Aiemmin Valve julkaisi laitteen CAD-tiedostot, jotka mahdollistavat laitteen ulkokuorien tulostamisen tai muokkaamisen.

Samalla iFixit tulee tarjoamaan varaosia myös Valven -laseille. Viestin mukaan varaosia tulee myymään iFixitin lisäksi myös muut tahot.

Steam Deckissä tulee olemaan ainakin vaihdettavat ohjaintatit, jotka voi vaihtaa ilman kolvaamista. Kaikki laitteen komponentit on myös merkattu selkeästi, joten sen uudelleen kokoaminen on helpompaa. Myös laitteen akku tulee olemaan vaihdettavissa, mutta mitä ilmeisimmin hieman hankalasti.

Viime vuonna lanseerattu Steam Deck noudattelee Nintendo -käsikonsolin ulkonäköä ja sillä pystyy pelaamaan Steam -kirjaston pelejä. Kädessä pideltävästä peli-PC:stä on kolme eri versiota ja saatavilla tulee olemaan myös erillinen telakka.

Steam Deck -laitteiden odotetaan lähtevän ennakkotilaajille helmikuun lopulla.