Valve julkaisi 3D-mallit Index VR -setistä vaikkapa modattavaksi Kommentit pois päältä artikkelissa Valve julkaisi 3D-mallit Index VR -setistä vaikkapa modattavaksi

GitHubista löytyy nyt -setin mallit jokaiselle ladattavaksi ja muokattavaksi Creative Commons -lisenssin alla. Jokainen siis voi ladata ja muokata tiedostoja, muttei hyötyä niistä taloudellisesti itse ilman Valven lupaa. Juuri ilmestyneen setin ajatus onkin ollut sen muokattavuus. on jopa antanut tietoa missä esimerkiksi eri sensorit sijaitsevat laitteessa, joten ihmiset voivat huolettomammin kikkailla kapineen kanssa ilman niin suurta riskiä rikkoa sen tekniikkaa.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta kun Valve on antanut omaa designiään jakoon. Vuonna 2016 saatavilla on ollut CAD-piirustukset Steam-ohjaimelle.

Kuva Valvelta.

Kommentoi

Tällaiset ovat HP:n, Valven ja Microsoftin uudet virtuaalilasit Kommentit pois päältä artikkelissa Tällaiset ovat HP:n, Valven ja Microsoftin uudet virtuaalilasit

HP Reverb G2

Uutisoimme aiemmin HP:n, Valven ja Microsoftin tulevista virtuaalilaseista ja nyt kyseisistä kakkuloista on saatu lisää tietoa. Lasien tarkoituksena on tuoda lähes Index -lasien tasoista suorituskykyä huokeampaan hintaan.

HP Reverb G2
Lasit ovat myös tasapainotettu paremmin pidempiä pelisessioita silmällä pitäen.

Reverb G2 -lasit ovat yritysasiakkaiden sijaan suunnattu pelimarkkinoille ja ne tukevat 2160 x 2160 resoluutiota ja 4K -laatua. Resoluution puolesta lasit ovat parhaillaan markkinoiden kärkiluokassa ja enemmän kuin Valven Index -laseissa, joissa on 1400 x 1600 tarkkuus.

Muiden ominaisuuksien joukossa on mm. kaiuttimet, jotka ovat n. sentin päässä korvista. Laseissa on myös kytkin pupillien välisen etäisyyden säätämiseen, sekä magneetilla kiinnitettävät pehmusteet. Lasit ovat myös tasapainotettu paremmin pidempiä pelisessioita silmällä pitäen.

HP Reverb G2
Lasien mukana tulevat ohjaimet ovat hyvin Oculus Touchin kaltaiset.

Lasien mukana tulevat ohjaimet puolestaan ovat hyvin Oculus Touchin kaltaiset, niistä kuitenkin puuttuu Valve Indexin sormientunnistusominaisuus. Lasit tukevat myös SteamVR ja Windows Mixed Reality -ohjaimia.

Hinnaltaan lasit asettuvat Oculus Rift S -lasien kanssa samaan luokkaan. Ei halvimmasta päästä, mutta silti edullisemmat kuin Valven Index -lasit. Laseista voi parhaillaan tehdä ennakkotilauksia, jonka perusteella HP mittaa kysyntää. Reverb G2 tulevat myyntiin syksyllä.

Kommentoi

Valve haluaa vähentää Steam -latauksien kuormitusta Kommentit pois päältä artikkelissa Valve haluaa vähentää Steam -latauksien kuormitusta

Steam (Valve)

Koronaviruksen johdosta videoiden ja pelien kulutus on noussut radikaalisti ja yritykset koittavat pitää palvelunsa mahdollisimman hyvässä kunnossa latausmääristä huolimatta.

Sen mitä YouTube, Amazon ja Netflix teki jo aiemmin tässä kuussa ja Sony seurasi perässä, on nyt myös Steam alkamassa rajoittamaan pelien päivityksiä.

Varsinaisesti latausnopeuksiin ei olla kajoamassa vaan yritys pyrkii vähentämään automaattisia päivityksiä ja kehottaa käyttäjiä rajottamaan latauksiaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä että vain pelit joita olet pelannut kolmen päivän sisällä, päivittyvät automaattisesti. Muut pelitkin kyllä alkavat päivittymään jos niitä alkaa pelaamaan.

kehottaa myös ajastamaan latauksia johonkin muuhun aikaan kuin keskelle päivää, jolloin trafiikki on pahimmillaan. Se kehottaa myös ottamaan automaattiset päivitykset pois päältä niiden pelien osalta joita et pelaa säännöllisesti, mutta pidät kuitenki kirjastossa.

Kommentoi