Yrjöpussit esiin: Kyseenalainen roolipeli Death Trash lurpsahti Early Accessiin Kommentit pois päältä artikkelissa Yrjöpussit esiin: Kyseenalainen roolipeli Death Trash lurpsahti Early Accessiin

Viime vuonna ihastelimme keskeneräisen pelin pikselitaidetta, mutta nyt pääsee konkreettisesti työntämään kourat mönjään. Stephan Hövelbrinksin julkaistiin juuri Early Access -versiona, ja siitä löytyy myös pelattava demo.

Viihdettä koko perheelle.

Rappeutuneella planeetalla kosmiset kauhut kohtaavat haulikkoa heiluttavat punkkarit, DNA on epävakaata ja laatta lentää. Peli yhdistää -tyylisen avoimen maailman reaaliaikaiseen toimintaan, eikä kainostele ällötyksen määrässä. Musta huumori kuitenkin pehmentää rujoa rankkuutta. Pelissä voi edetä taistellen, hiipien, nikkaroiden tai neuvotellen. Valinnanvapaus näkyy siinä, että pelaaja voi halutessaan tappaa jokaisen NPC:n, tai olla tappamatta ketään.

Ainakin tiedotus on avointa.

Death Trash on ollut kehitteillä 6 vuotta. Kehittäjän mukaan Early Access -versiossa on sisältöä ”muutamaksi tunniksi”, ja valmista peliä saa odottaa ainakin vuoden. Hän suosittelee EA-versiota niille, jotka haluavat tukea pelin kehitystä, mutta eivät vielä odota saavansa massiivisesti sisältöä.

Fallout muuttui DOOM-tyyliseksi räiskinnäksi ja näyttää uskomattomalta Kommentit pois päältä artikkelissa Fallout muuttui DOOM-tyyliseksi räiskinnäksi ja näyttää uskomattomalta

-fanit ovat saaneet uuden syyn innostua, sillä alkuperäinen Fallout on nyt muuttumassa täysiveriseksi FPS-peliksi Doomin hengessä. Uusi mod, nimeltään , tekee klassikosta nopearytmisen räiskintäkokemuksen GZDoom-moottorilla ja tuore traileri näyttää hurjalta.

Modin kehittäjä Alexander ”Red888Guns” Berezin julkaisi neliminuuttisen videon, jossa nähdään enemmän Necropolista, vihollisia ja asearsenaalia. Projekti on saanut valtavasti hehkutusta, fanien kommentoidessa sen olevan ehkä siistein Fallout-projekti koskaan. Ja on helppo ymmärtää miksi, retrohenkinen grafiikka yhdistettynä FPS-toimintaan näyttää uskomattoman toimivalta.

Älä kuitenkaan ala vielä kiillottamaan Power Armoria, koska projekti on tällä hetkellä vasta 60 % valmis, eikä julkaisua kannata odottaa ihan heti. Trailerin lopussa vilahtaa salaperäinen päivämäärä, joka näyttää… 2027:lta. Toivottavasti seuraavaa päivitystä ei tarvitse odottaa kolme vuotta, kuten viimeksi.

Jos tämä kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä sinulle, Falloutin maailmaa ja Doomin vauhtia kannattaa pitää silmät auki tulevien päivitysten varalta. Fallout: Bakersfield voi olla yksi kaikkien aikojen kunnianhimoisimmista faniprojekteista.

Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta Kommentit pois päältä artikkelissa Falloutin luoja varoittaa: Pelihistoria katoaa, koska yhtiöt eivät ota vastuuta

Fallout 3

Falloutin alkuperäinen kehittäjä ja veteraanipeleistä tunnettu Tim Cain on jälleen avannut sanaisen arkkunsa pelien säilyttämisen ongelmista ja nyt isolla tunteella. Cain kertoo tuoreella videolla, että hänet määrättiin tuhoamaan henkilökohtainen -arkistonsa, mukaan lukien pelin alkuperäinen lähdekoodi. Ja kyllä, hän tottelee, kun lakimiehet uhkaavat.

Kun sinulle annetaan valta säilyttää nämä asiat ja kielletään muita tekemästä niin, on myös vastuu niiden säilyttämisestä. – Cain jyrähtää.

Falloutin kehityksessä käytettyjä 3D-malleja ja savesta tehtyjä päitä ei todennäköisesti ole enää olemassa. Cain ei ainakaan tiedä, että kukaan olisi niitä pelastanut. Kehitysmateriaalit, luonnokset ja lähdekoodit katoavat ajan mukana, kovalevyt hajoavat, paperit unohtuvat muuttolaatikoihin ja digitaaliset mediat voivat kirjaimellisesti mädäntyä.

Vaikka Cain on myöhemmin yrittänyt säilyttää omaa työnjälkeään, kuten esimerkiksi - ja -pelien kehitysmateriaaleja, hän ei voi julkaista niitä. Oikeudet kuuluvat julkaisijoille ( ja ), eikä edes uusintaversioita saa tehdä ilman lupaa.

Poikkeuksena Cain kehuu Obsidian-studiota, jossa pelien lopuksi varmuuskopioitiin kaikki kehitysmateriaali.

Se on harvinaista ja tärkeää. Cain sanoo.

Hänen mukaansa peliyhtiöt ottavat usein hallinnan mutta eivät vastuuta ja juuri siksi pelihistoria uhkaa kadota.

Jos minäkin, joka yritän oikeasti säilyttää asioita, olen silti hukannut osan, ei ole ihme, että firmoilta katoaa paljon enemmän. Mutta heillä oli velvollisuus ja se on se ero. – Cain tiivistää.