AR-koodauspelejä palikoineen lapsille ja lapsenmielisille – Arvostelussa Osmo Coding Starter Kit Kommentit pois päältä artikkelissa AR-koodauspelejä palikoineen lapsille ja lapsenmielisille – Arvostelussa Osmo Coding Starter Kit

Osmo Coding Starter Kit -pakkaus

Osmo Coding Starter Kit

8.3 / 10
Hyvää Hauskoja pikkupulmia, jotka kiinnostavat koululaisia. Huonoa AR-ominaisuudet ovat haastavia erityisesti pienille lapsille, jotka pitävät helposti käsiä palikoiden päällä. Pelit saisivat olla vakaampia. Yleisesti Vaikka tämä ei koodaamaan opeta, ei minkään tämänkaltaisen tarvitse. Peli on kuitenkin kehittävämpi ja hyödyllisempi kuin suurin osa kaikesta mitä tabletille on saatavilla ja hauska lisä ohjelmistoja tukevan tabletin omistajille.

Olen tehnyt suurimman osan työurastani ohjelmistokehittäjänä ja olen myös seurannut ohjelmointia opettavien pelisovellusten kehitystä Scratchista Codingameen. lienee yleisin nuoremmalle väelle suunnattu, ja se toimii myös avoimella lähdekoodilla ja sen voi asentaa myös Raspberry Pi -minitietokoneen linux-alustaan. Codingamen tapaiset haasteisiin pohjautuvat sovellukset taas tarjoavat melkoista haastetta myös ammattilaisille.

Osmon tuotteet taas ovat iPadilla toimivia AR-sovelluksia sekä alusta, johon laite kiinnitetään ja sen kameraan asetettava peili, joka mahdollistaa sovelluksen pöydän tarkkailun. Olemme aikaisemmin arvostelleet Pizza Co. -setin. Tuoteperheeseen kuuluu erilaisia koko perheen sovelluksia piirtämisestä logiikkatehtäviin.

pitää sisällään melko laajan setin palikoita, joita voi käyttää kolmeen peliin. Coding Awbie on rataa pitkin kulkevan otuksen Awbien ohjaamiseen keskittyvä puolitarinallinen seikkailupeli, joka osoittautui 8-vuotiaan esikoisen käsissä erittäin mieluisaksi pelattavaksi siihen asti, kunnes peli kaatui, mutta ei ollut tallentanut edistymistä. Nuorempi, 5-vuotias tarvitsi sisaruksen apua edetäkseen, joten hän vaikutti ainakin vielä liian pieneltä ymmärtääkseen miten peli toimii.

Itse kokeillessani jäin kaipaamaan ehtolauseita, mutta ne ovat todennäköisesti olleet jossain vaiheessa suunnittelupöydällä, mutta osoittautuneet liian vaikeiksi toteuttaa. Toistolauseita pystyy tekemään ja sitä kautta toistamaan esimerkiksi muutaman komennon sarjan. Yritin itse mennä mahdollisimman pitkän matkan niillä palikoilla mitä oli käytettävissä ja ainakin mansikoita tuli kerättyä aika valtavia määriä.

Palikkasettiä tukevat kolme peliä tuovat sopivasti haastetta eri ikäisille, mutta opettaako se ohjelmoimaan? Tuskin. Ohjelmointia on jonkin aikaa pidetty muodikkaana asiana jota kaikkien iästä riippumatta pitäisi jossain vaiheessa osata, mutta ainakin oman urani sovelluskehittäjänä perusteella ohjelmakoodin kirjoittaminen ja ohjelmalogiikan muodostaminen on vain yksi osa valtavaa palettia, jonka tuskin olettaisi edes kiinnostavan kaikkia. Sen sijaan, että saisi tehtyä jälkikasvustaan ’pikku koodareita’, joita kenenkään ei pitäisi missään vaiheessa tehdä, ellei lapsi itse ole siitä kiinnostunut, saa tästä setistä sangen mukavan logiikkapähkinän jota lapsi pelaa mielellään. Ohjelmistoihin tietty toivoisi vakautta, koska jos tallennus katoaa, ei pelin pariin noin vain enää palata.

Kommentoi

Pitsamatikkaa kaikenikäisille – arvostelussa Osmo Pizza Co. -lautapeli Kommentit pois päältä artikkelissa Pitsamatikkaa kaikenikäisille – arvostelussa Osmo Pizza Co. -lautapeli

Koululainen pelaa Osmo Pizza Co. -peliä

Osmo Pizza Co. (iPad)

8 / 10
Hyvää Hauska ja opettavainen AR-peli lapsille painotuksena matematiikka ja hahmotus. Vaikeustaso säädettävä. Heikkoa AR-spesifit ongelmat ja tarve hiotummalle metapelille. Yleisesti Hauska, värikkäillä hahmoilla varustettu matematiikka-AR-peli, vahva suositus hankittavaksi koteihin, joissa on iPad ja lapsia.

Lisätyn todellisuuden (AR) palettiin kuuluu paljon muutakin kuin Pokémon GO ja iPhonen vatupassi. on erikoistunut lisättyä todellisuutta ja iPadia käyttäviin opetuspeleihin, joista Pizza Co. keskittyy matematiikkaan ja hahmotuskykyyn.

Itse peli ladataan sovelluskaupasta ja sitä voi pelata yksin, käyttämällä mukana tulevaa keskeltä taitettavaa, käännettävää pizzaa, johon laitetaan asiakkaan toiveen mukaiset täytteet. Pelissä on yksi ympäristö, jossa kuljetaan kassan ja leipomon väliä, täyttämässä pahvitäytteillä pizzaa ja välillä laittamalla pahvisia seteleitä ja kolikoita asiakkaille vaihtorahoiksi.

Aloitetaan huonoista puolista, joita on varsin vähän. Ensimmäinen on itsestäänselvä, lisättyyn todellisuuteen liittyvä. Varsinkin ydinkäyttäjäryhmää, lapsia täytyy muistutella siitä miten kamera ja lisätty todellisuus toimivat ja käsiä ei saa pitää pizzan päällä että sovelluksen kamera osaa tunnistaa laudalla olevat esineet. Viat osataan kiertää varsin hyvin ja tunnistus on myös lisätyn todellisuuden sovelluksia kehittäneen kokemuksella rakennettu hyvin kehittyneeksi.

Yksi parannuskohde on tarve hiotumpaan metapeliin houkutinten lisäämiseksi. Ratojen läpäisy muistuttaa omalla tavallaan Cooking Simulatorin omaa, mutta uutta hankittavaa laitteistoa ja tavaraa on melko vähän, että esimerkiksi peliä pelaava lapsi jaksaisi pelata ilman pientä rohkaisua. Myös selkeämpi vaiheittaminen auttaisi erottamaan vaiheita semmoisesta ”päiväni murmelina” -tyyppisestä toisteisuudesta.


Peli on kuitenkin houkutteleva ja opettaa lapsia tasosta riippumatta (vaikeustaso on säädettävissä) hahmottamaan esimerkiksi määriä paremmin ja itse asiassa peli on herättänyt runsaasti kiinnostusta alueen toimintaterapeuttien ja ammattikasvattajien keskuudessa. Hahmot ovat värikkäitä ja hauskan näköisiä ja pelin käytettävyyteen pääsee myös pienempi lapsi helposti kiinni. Tämän perusteella osaan suositella sitä myös koteihin, joista iPad löytyy. Peliä ovat testanneet arvostelua varten 7-vuotias, 5-vuotias ja 38-vuotias.

Kommentoi

Pizzaravintola aiheinen lautapeli Osmo Pizza Co. Starter Kit saapui Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Pizzaravintola aiheinen lautapeli Osmo Pizza Co. Starter Kit saapui Suomeen

Osmo Pizza Co. Starter Kit

esittelee Pizza Co. Starter Kitinsä, jonka avulla voit pyörittää omaa pizzaravintolaasi, missä valmistat pizzoja, keräät maksuja ja sijoitat yrityksesi parantamiseen. Matematiikka ei ole koskaan ollut näin herkullista. Valmista pizza ja laske vaihtorahat täyte- ja rahalaattoja käyttämällä. Sijoita tuotot päivittääksesi ravintolaasi, kun kokkaat tiesi ”isoksi kihoksi”. Parannat samalla matematiikan osaamista ja rahanhallintakykyjä.

Lapset oppivat leikkimällä – he yhdistelevät käsinkosketeltavia palikoita samalla, kun hauskat hahmot saavat lasten mielikuvituksen lentämään ja kannustavat oppimaan. He pääsevät koettamaan matematiikkaa hauskalla tavalla. Opeta yhteenlaskua, vähennyslaskua ja murtolukuja aina nopeaan päässälaskuun saakka. Osmo Pizza Co. mukautuu automaattisesti lapsen kykyihin.

Osmo Pizza Co. parantaa myös sanatonta kommunikaatiota. Lapset pääsevät selvittämään, kuinka asiakkaat haluavat pizzansa heidän ilmaistessa kasvoillaan ja kehonkielellään, mitä he ovat asetetuista täytteistä mieltä. Kun se epäonnistuu, lapset saavat happaman arvion, mutta sen onnistuessa asiakkaat ovat innoissaan.

Osmo Pizza Co. Starter Kit

Anna lapsille maistiaiset siitä, miten yritystä pyöritetään ja kasvatetaan. Säästä tuotot, jotta lapset voivat sijoittaa ne ravintolan päivittämiseen ja nousta pizzan paiston legendaksi.

Osmo Pizza Co. Starter Kit on parhaillaan saatavilla n. 75 euron hintaan.

Kommentoi