Alkuperäistä Doom -peliä on yritetty ja saatu onnistuneesti toimimaan mitä eriskummallisimmilla laitteilla, aina kassalaitteista pankkiautomaatteihin ja digikameroista raskaustesteihin. Nyt peli on saatu toimimaan Raspberry Pi:n edullisella Pico mikro-ohjaimella.
Pico ei kuitenkaan ole sieltä erikoisimmasta päästä laitteista, millä peliä on yritetty saada toimimaan, mutta ainakin sen on edullisimmasta päästä.
Laitteen prosessorissa on kaksi kellotettavaa ydintä ja 256 K RAM-muistia, mutta haasteena on sen vain 2 MB:n tallennustila. Pelin saaminen toimimaan on siis vaatinut melkoisesti optimointia ja pakkausta. Edes yksi pelin kartoista ei mahdu 2 MB:n tilaan.
Oletko kyllästynyt perinteisiin herätyskelloihin, joita torkuttelet jatkuvasti? Haluaisitko tehdä aamustasi hieman hauskemman? Nintendo Sound Clock: Alarmo on nimittäin juuri sitä mitä tarvitset! Tämä interaktiivinen herätyskello vie sinut suoraan suosikkipelisi maailmaan.
Valitse oma seikkailusi. Alarmo tarjoaa 35 erilaista herätystä viidestä eri Nintendo-pelistä. Haluatko herätä Mushroom Kingdomin iloiseen maailmaan Marion kanssa tai aloittaa päiväsi seikkailulla Hyruleen Linkin rinnalla? Vai ehkä haluaisit herätä musteen räjähdysten täyttämään Splatoon 3 -maailmaan? Mahdollisuudet ovat rajattomat!
Rentoudu ennen nukkumaanmenoa. Alarmon avulla voit myös rentoutua ennen nukkumaanmenoa. Kello tarjoaa erilaisia rauhoittavia ääniä, jotka auttavat sinua nukahtamaan paremmin
Tähän herätyskelloon ei takuulla v*tuta herätä!
Nintendo Alarmo on hakkeroitu käynnistämään klassikkopeli DOOMin, vain päiviä sen jälkeen, kun se muokattiin näyttämään kissakuvia.
Hakkerin takana on GaryOderNichts, tunnettu Wii U:n koodinpurkaja. Hän on nyt lisännyt Alarmon laitteiden listaan, joilla voi pelata ikonista 90-luvun räiskintää, ilmiötä, jota kutsutaan ”Can It Run Doom” -meemiksi. DOOM-meemi liittyy siihen, kuinka peliä voi pelata kaikenlaisilla omituisilla ja upeilla laitteilla, kuten jääkaapilla tai laskimella. Oli vain ajan kysymys, milloin Alarmo liittyisi tähän oikukkaaseen ryhmään.
Ilmoituksessaan GaryOderNichts sanoi: ”Viimeisen postaukseni jälkeen oli aika selvää, mitä kaikki halusivat
Kuitenkin on muutama asia huomioitava. Nykyinen DOOM-versio Alarmossa ei tue ääntä. Muistin rajoitusten kiertämiseksi pelin .wad-tiedosto täytyy pakata ennen käynnistystä ja purkaa ulkoiselle muistille. GaryOderNichts kuitenkin kertoo, että on mahdollista ladata shareware-versio DOOMista kokonaan USB-tikulta ilman Alarmon muokkaamista.
Tänään, 30. syyskuuta 2024, Doom 2 täyttää kunnioitettavat 30 vuotta. Alun perin 10. lokakuuta 1994 julkaistu peli ei ole menettänyt viehätystään ja se onkin edelleen yksi pelimaailman suurimmista klassikoista.
Vaikka vuosikymmenet ovat vierineet, pelin nopeatempoisuus ja intensiivinen toiminta ovat edelleen yhtä mukaansatempaavia kuin julkaisupäivänään.
Doom 2 aloittaa vahvasti, kun pelaajalle annetaan heti alkuhetkillä ikoniseksi muodostunut moottorisaha. Tämä pieni ele kuvastaa, miten hyvin id Software ymmärsi, mikä teki ensimmäisestä Doomista menestyksen: raaka toiminta ja väkivallan estetiikka. Moottorisaha ja myöhemmin superhaulikko ovat aseita, jotka nostivat pelin suosion huipulle ja tekivät siitä ainutlaatuisen kokemuksen.
Vuonna 1994 Doom 2 oli paljon enemmän kuin vain jatko-osa. Se oli itseluottamuksella tehty peli, jossa id Software oli hionut toimintapelin täydellisyyteen. Labyrinttimäinen kenttäsuunnittelu, demonien sijoittelu ja toiminnan rytmitys olivat entistä harkitumpia ja hiotumpia. Yksinkertainen mutta tehokas pelimekaniikka teki pelistä jännittävän kokemuksen alusta loppuun.
Doom 2 oli aikansa edelläkävijä myös verkkopelaamisessa, jatkaen siitä, mihin alkuperäinen Doom jäi. Pelin nopeatempoisuus ja puhdas toiminta ovat vaikuttaneet nykyaikaisiin ammuskelupeleihin, mutta mikään ei korvaa sitä puhdasta pelinautintoa, jonka Doom 2 tarjoaa.
Kolmenkymmenen vuoden jälkeen Doom 2 seisoo yhä ylpeänä yhtenä pelihistorian merkittävimmistä teoksista. Nostakaamme rakkaat lukijat, pienet sille!