Pizzaravintola aiheinen lautapeli Osmo Pizza Co. Starter Kit saapui Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Pizzaravintola aiheinen lautapeli Osmo Pizza Co. Starter Kit saapui Suomeen

Osmo Pizza Co. Starter Kit

esittelee Pizza Co. Starter Kitinsä, jonka avulla voit pyörittää omaa pizzaravintolaasi, missä valmistat pizzoja, keräät maksuja ja sijoitat yrityksesi parantamiseen. Matematiikka ei ole koskaan ollut näin herkullista. Valmista pizza ja laske vaihtorahat täyte- ja rahalaattoja käyttämällä. Sijoita tuotot päivittääksesi ravintolaasi, kun kokkaat tiesi ”isoksi kihoksi”. Parannat samalla matematiikan osaamista ja rahanhallintakykyjä.

Lapset oppivat leikkimällä – he yhdistelevät käsinkosketeltavia palikoita samalla, kun hauskat hahmot saavat lasten mielikuvituksen lentämään ja kannustavat oppimaan. He pääsevät koettamaan matematiikkaa hauskalla tavalla. Opeta yhteenlaskua, vähennyslaskua ja murtolukuja aina nopeaan päässälaskuun saakka. Osmo Pizza Co. mukautuu automaattisesti lapsen kykyihin.

Osmo Pizza Co. parantaa myös sanatonta kommunikaatiota. Lapset pääsevät selvittämään, kuinka asiakkaat haluavat pizzansa heidän ilmaistessa kasvoillaan ja kehonkielellään, mitä he ovat asetetuista täytteistä mieltä. Kun se epäonnistuu, lapset saavat happaman arvion, mutta sen onnistuessa asiakkaat ovat innoissaan.

Osmo Pizza Co. Starter Kit

Anna lapsille maistiaiset siitä, miten yritystä pyöritetään ja kasvatetaan. Säästä tuotot, jotta lapset voivat sijoittaa ne ravintolan päivittämiseen ja nousta pizzan paiston legendaksi.

Osmo Pizza Co. Starter Kit on parhaillaan saatavilla n. 75 euron hintaan.

Matematiikkaa, muotoja ja kieltä tabletille – Osmo Genius Starter Kit Kommentit pois päältä artikkelissa Matematiikkaa, muotoja ja kieltä tabletille – Osmo Genius Starter Kit

Osmo Genius Starter Kit

Olemme arvostelleet aikaisemmin sarjan pizza-matematiikkaa, yksinkertaista ohjelmointia ja piirtämistä pelillistäviä settejä. Voin jo tässä aluksi sanoa, että on seteistä paras. Seuraavaksi pääsemme hieman sisään siihen, miksi asia on näin.

Voimme aloittaa heikoimmasta lenkistä ja se on se, että ihan pienimmille lapsille kirjaimet eivät sovi. Meillä sattuu olemaan niin hyvä onni, että lapsista isompi on vieraskielisellä luokalla, jota täkäläisittäin kutsutaan kielikylvyksi ja hän osaa sen johdosta englantia ikätovereitaan paremmin. Suurimmalle osalle tästä ei ole hyötyä varsinaisen kielen oppimiseen, mutta isompien lasten englannin opetusta se tukee varsin hyvin.

Osmo Genius Starter Kit

Yksinkertaisesti sanoja joko täydennetään tai rakennetaan setin mukana tulevien kirjainten avulla ja vaikeustason voi valita. Ei-natiivipuhujalle tämä ei varsinaisesti lukemista ja kirjoittamista opeta, mutta siitä saattaa olla hyötyä vieraan kielen oppimisen kannalta.

Tangram-palikoilla saa tehtyä tangram-palapelejä, kuten saattaa odottaa ja se on melko viihdyttävää, kuin on myös pallopeli, joka oli jo Creative Genius Starter Kitistä tuttu. Palikoilla pomputtelu ja vierittäminen onnistuvat huomattavasti sujuvammin kuin kynällä ja taululla.

Setin varsinainen suola löytyy sarjan loistavasta matematiikkapelistä joka vetää yksittäisenä pelinä vertoja jopa pizza-pelille. Siinä opetellaan laskemista palikoilla ja kehys on rakennettu kalakokoelman kartuttamiseen keskittyvään pienpeliin.

Kitti on muita vahvempi siinä mielessä, että se on selvästi monikäyttöisin palikkasetiltään. Siinä on numeroita, kirjaimia ja tangram-palikoita, joilla saa jo useamman oppimiskokonaisuuden aikaan ja vaikka tällä ei suomenkielinen välttämättä opi lukemaan, on siinä silti sen verran paljon hyödyllistä opittavaa, että voin suositella tätä ihan kaikille. Siis kaikille, joilla on pelaamiseen tarvittava tabletti.

Settiä/vastaavaa voi tilata ainakin täältä

AR-koodauspelejä palikoineen lapsille ja lapsenmielisille – Arvostelussa Osmo Coding Starter Kit Kommentit pois päältä artikkelissa AR-koodauspelejä palikoineen lapsille ja lapsenmielisille – Arvostelussa Osmo Coding Starter Kit

Osmo Coding Starter Kit -pakkaus

Osmo Coding Starter Kit

8.3 / 10
Hyvää Hauskoja pikkupulmia, jotka kiinnostavat koululaisia. Huonoa AR-ominaisuudet ovat haastavia erityisesti pienille lapsille, jotka pitävät helposti käsiä palikoiden päällä. Pelit saisivat olla vakaampia. Yleisesti Vaikka tämä ei koodaamaan opeta, ei minkään tämänkaltaisen tarvitse. Peli on kuitenkin kehittävämpi ja hyödyllisempi kuin suurin osa kaikesta mitä tabletille on saatavilla ja hauska lisä ohjelmistoja tukevan tabletin omistajille.

Olen tehnyt suurimman osan työurastani ohjelmistokehittäjänä ja olen myös seurannut ohjelmointia opettavien pelisovellusten kehitystä Scratchista Codingameen. lienee yleisin nuoremmalle väelle suunnattu, ja se toimii myös avoimella lähdekoodilla ja sen voi asentaa myös Raspberry Pi -minitietokoneen linux-alustaan. Codingamen tapaiset haasteisiin pohjautuvat sovellukset taas tarjoavat melkoista haastetta myös ammattilaisille.

Osmon tuotteet taas ovat iPadilla toimivia AR-sovelluksia sekä alusta, johon laite kiinnitetään ja sen kameraan asetettava peili, joka mahdollistaa sovelluksen pöydän tarkkailun. Olemme aikaisemmin arvostelleet Pizza Co. -setin. Tuoteperheeseen kuuluu erilaisia koko perheen sovelluksia piirtämisestä logiikkatehtäviin.

pitää sisällään melko laajan setin palikoita, joita voi käyttää kolmeen peliin. Coding Awbie on rataa pitkin kulkevan otuksen Awbien ohjaamiseen keskittyvä puolitarinallinen seikkailupeli, joka osoittautui 8-vuotiaan esikoisen käsissä erittäin mieluisaksi pelattavaksi siihen asti, kunnes peli kaatui, mutta ei ollut tallentanut edistymistä. Nuorempi, 5-vuotias tarvitsi sisaruksen apua edetäkseen, joten hän vaikutti ainakin vielä liian pieneltä ymmärtääkseen miten peli toimii.

Itse kokeillessani jäin kaipaamaan ehtolauseita, mutta ne ovat todennäköisesti olleet jossain vaiheessa suunnittelupöydällä, mutta osoittautuneet liian vaikeiksi toteuttaa. Toistolauseita pystyy tekemään ja sitä kautta toistamaan esimerkiksi muutaman komennon sarjan. Yritin itse mennä mahdollisimman pitkän matkan niillä palikoilla mitä oli käytettävissä ja ainakin mansikoita tuli kerättyä aika valtavia määriä.

Palikkasettiä tukevat kolme peliä tuovat sopivasti haastetta eri ikäisille, mutta opettaako se ohjelmoimaan? Tuskin. Ohjelmointia on jonkin aikaa pidetty muodikkaana asiana jota kaikkien iästä riippumatta pitäisi jossain vaiheessa osata, mutta ainakin oman urani sovelluskehittäjänä perusteella ohjelmakoodin kirjoittaminen ja ohjelmalogiikan muodostaminen on vain yksi osa valtavaa palettia, jonka tuskin olettaisi edes kiinnostavan kaikkia. Sen sijaan, että saisi tehtyä jälkikasvustaan 'pikku koodareita', joita kenenkään ei pitäisi missään vaiheessa tehdä, ellei lapsi itse ole siitä kiinnostunut, saa tästä setistä sangen mukavan logiikkapähkinän jota lapsi pelaa mielellään. Ohjelmistoihin tietty toivoisi vakautta, koska jos tallennus katoaa, ei pelin pariin noin vain enää palata.