PUBG 2 -peli on kehityksessä – myös jatko-osasta on tarkoitus tehdä mahdollisimman realistinen Kommentit pois päältä artikkelissa PUBG 2 -peli on kehityksessä – myös jatko-osasta on tarkoitus tehdä mahdollisimman realistinen

PUBG PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battegrounds oli ensimmäisiä battle royale -pelejä  ja samalla mukana nostamassa genreä tämän hetkiseen suosioon. Peli on pysynyt pinnalla siitä huolimatta, että useat suuret kehittäjät ovat tuoneet omat julkaisunsa markkinoille kilpailemaan pelin kanssa. Esimerkiksi ilmaispelit Call of Duty: Warzone ja Fortnite omat nousseet jättimäiseen menestykseen satojen miljoonien pelaajien myötä. PUBGin etuna kilpailijoihin on ollut keskittyminen realistisuuteen sekä nykyaikaiseen sodankäyntiin. Aiemmin on julkaistu paljon uutisia esimerkiksi : New State -mobiilipeliin liittyen sekä tietoja pelisarjan mahdollisista spin-offeista. Nyt tunnettu PUBG tietovuotaja kertoo, että alkuperäinen PlayerUnknown's Battlegrounds on saamassa jatkoa.

Tieto tulee useita PUBGiin liittyviä tietovuotoja julkaisseelta playerIGN -käyttäjältä. Päivityksen mukaan kehittäjä on antanut vuotajille tietoja tulevasta julkaisusta, joka säilyttää pelille tutun realismin sekä modernin sodankäynnin. Realismin hylkääminen olisikin erikoinen päätös kehittäjältä, sillä se on tällä hetkellä selkeä erottava tekijä verrattuna esimerkiksi toiseen suosittuun battle royale -peliin Apex Legendsiin. Apex Legends on Respawn Entertainment kehittämä futuristinen battle royale. PUBG julkaisi aiemmin kyselyn siitä, mitä pelaajat haluaisivat nähdä pelissä, joten luultavasti kehittäjä pyrkii ottamaan mallia kilpailijoistaan tulevaan peliin.

Päivityksessä kerrotaan myös, että kehittäjätiimi koostuu alkuperäisen PUBGin kehittäjistä sekä muutamista uusista lisäyksistä, jotka ovat työskennelleet aiemmin genren pelien parissa. Suurimpia seikkoja jatko-osan menestyksen kannalta on päätös pitää peli maksullisena tai tehdä siitä pelaajille ilmainen julkaisu kilpailijoidensa tapaan. Tällä hetkellä genren suosituimmat pelit ovat ilmaispelejä myös mobiilin puolella.

Pelin mobiiliversiota on päivitetty aktiivisesti julkaisunsa jälkeen. Uutisia mobiilipeliin liittyen voit lukea täältä.

The Callisto Protocol -kauhupelin pelialue esillä uudella trailerilla Kommentit pois päältä artikkelissa The Callisto Protocol -kauhupelin pelialue esillä uudella trailerilla

The Callisto Protocol

-pelifirman uudesta -kauhuselviytymispelistä on saatu uusi traileri, joka avaa pelin tapahtumapaikkaa Black Iron -vankilaa. Voit katsoa trailer alta.

Peli sijoittuu 300 vuotta tulevaisuuteen ja siinä pelaajat omaksuvat Jacob Leen roolin. Lee on joutunut Jupiterin kuu Callistolla sijaitsevaan korkeimman turvaluokan vankilaan, jossa alkaa tapahtua kummia.

Pelaajien täytyy selviytyä vankilasta ja taistella nopeasti kehittyviä vastustajia vastaan. Matkalla kerätään aseita, varusteita ja uusia kykyjä.

The Callisto Protocol ilmestyy 2. joulukuuta PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Xbox Seriesille ja PC:lle Steamin kautta.

ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta Kommentit pois päältä artikkelissa ASSEMBLY Summer 2022 juhlistaa tapahtuman 30-vuotista taivalta

Assembly Summer 2022

Summer 2022 on 30-vuotisjuhlatapahtuma, joka sisältää digitaaliseen taiteeseen ja luovuuteen keskittyvän ohjelmasisällön lisäksi runsaasti esports- eli kilpapeliohjelmaa.

Tapahtuman isoimpana esports-ohjelmanumerona nähdään ammattilaistason Counter-Strike: Global Offensive -turnaus (K16), joka lukeutuu myös vuoden isoimpiin kotimaisiin kilpapeliturnauksiin. Yhteensä 15 000 euron palkintopotista kilpailevat kutsujoukkueet Academy, KOVA, , Temp ja brittiläinen Into the Breach sekä karsintojen kautta jatkoon päässeet kotimaiset joukkueet Conquer, Cocolovers ja norjalainen VOID.

Ammattilaistason pelaamisen lisäksi Assemblyilla nähdään helposti lähestyttäviä harrastelijatason turnauksia, joissa peleinä ovat , Valorant, CS:GO, Rocket League ja Overwatch. Mielenkiintoinen ohjelmanumero on KOR-FIN Esports Festival 2022 PUBG -ystävyysottelu (K16), jossa otellaan eteläkorealaisia vastaan. Gigantti Valorant Cup (K16) tuo esports-lavalle karsintojen kautta joukkueita ottelemaan 4 000 euron palkintopotista. Taistelupelilava Assymyllyn kehässä nähdään otteluita peleissä , The King of Fighter, Guilty Gear, ja Super Smash Bros.

Yhtenä osana esports-ohjelmaa Assemblyilla ovat myös erinäisten esports-yhteisöjen ja toimijoiden ohjelmanumerot, joiden myötä tapahtuman kävijät pääsevät osallistumaan erilaisiin haasteisiin ja pienimuotoisempiin turnauksiin. Ohjelmaa ovat mukana järjestämässä ovat muun muassa KOVA, HAVU, Pelaajat.com, MoonTV sekä useita muita digitaalisen maailman toimijoita.

Esportsin lisäksi pelaamaan pääsee messualueelta löytyvien I love 8-bit -retronäyttelyn, Skrollin ja Retro Rewindin, Nintendo Switchin, Assygames-pelipisteen ja pelihalli Sugoin arcade-koneiden myötä. Assemblyilla on paljon peliaiheista sisältöä, ja se on vuosikymmeniä ollut yhtä lailla peli- kuin tietokoneharrastajien suosima tapahtuma, joka tarjoaa uniikin kävijäkokemuksen jokaiselle.

Suomen suurimman digitaaliseen kulttuuriin ja pelaamiseen keskittyvän festivaalin 30-vuotisjuhla lähestyy. Ensimmäiset Assemblyt järjestettiin vuonna 1992, ja tapahtuma on sittemmin kasvanut kymmenien tuhansien kävijöiden vuosittaiseksi tietokone- ja peliharrastajien kokoontumiseksi. Paikalle saavutaan tutustumaan uusimpaan tietotekniikkaan, uusimpiin peleihin, katsomaan digitaalista taidetta, jännittämään esports-turnauksia sekä löytämään uusia mielenkiinnon kohteita ja tuttavuuksia.

ASSEMBLY Summer 2022 -tapahtuma järjestetään 4.-7.8.2022 Helsingin Messukeskuksessa.